Succeed.cz/Fórum/Jak se vypořádat s neustálým tlakem od šéfa?

Jak se vypořádat s neustálým tlakem od šéfa?

V poslední době se cítím čím dál tím více pod tlakem od mého šéfa. Neustále mi posílá e-maily s urgentními úkoly, které musím splnit téměř okamžitě, a já mám pocit, že se z toho zblázním. V práci je to neustálý stres, každý den se obávám, co mi zase přidá na stůl, a jak na to vše vůbec budu mít čas. Snažím se plnit své povinnosti co nejlépe, ale ten tlak je někdy nesnesitelný. Mám pocit, že si šéf neuvědomuje, jak to všechno zvládnout – nebo možná ano a je mu to jedno. Už jsem zkoušel mluvit s ním o tom, že bych potřeboval více času na některé projekty, ale zdá se, že mě příliš neposlouchá a vždycky mě odbude s tím, že je to důležité a musím to udělat hned. Nechci být nespokojený v práci a chci se soustředit na kariérní růst, ale tohle mě opravdu brzdí. Co mám dělat? Jak se vyrovnat s tímto tlakem? Je nějaká strategie nebo technika, která by mi mohla pomoci? Jak poznat, kdy už je tlak od šéfa příliš? Jak si udržet psychickou pohodu v takovém prostředí? Zajímalo by mě i vaše zkušenosti s podobnými situacemi a tipy, co pomohlo vám. Děkuji za každou radu!

201 slov
2 minut čtení
20. 10. 2021
Viktor Matoušek

Tlak od šéfa je fakt ošklivý a dokáže dost potrápit. Co se mi osvědčilo, je snažit se organizovat si práci. Zkus si udělat seznam úkolů a rozdělit je podle priority. Tímhle způsobem uvidíš, co je fakt urgentní a co může počkat. Když ti šéf pošle další úkol, tak mu klidně řekni, že máš teď na stole už 5 věcí a že bys potřeboval vědět, co je nejdůležitější. Třeba z toho vypadne něco, co můžeš odložit. Mluvit o tom s ním nebylo snadný, ale zkus mu to říct v klidu, třeba i s nějakým návrhem, jak to vyřešit. Můžeš navrhnout pravidelný meeting, kde byste si probrali priority. A pokud to nepomáhá, tak se můžeš zamyslet nad tím, jestli takový styl vedení je pro tebe v pohodě nebo jestli bys neměl hledat něco jiného. Hlavně se nenech strhnout k tomu, abys pracoval nonstop bez přestávky, to ti akorát zničí psychiku. Dělej si pauzy a snaž se mít i nějaký osobní čas mimo práci.

161 slov
1.6 minut čtení
12. 12. 2024
Daniela Trnková

Takhle to znám, je to fakt na palici. Zkus si udělat seznam úkolů, co máš a co je důležité. Když ti šéf pošle něco urgentního, můžeš mu ukázat, že už máš rozplánováno, a zkus mu říct, že potřebuješ na to víc času. Možná by stálo za to se s ním sejít a trochu mu to vysvětlit, třeba ho přimět pochopit, že nemůžeš zvládnout všechno hned. Určitě si dej pauzy, i krátké, abys neztratil hlavu. Zkus třeba meditaci nebo nějaké cvičení pro uvolnění stresu. Když už je toho moc, je dobré mít někoho, s kým si o tom můžeš promluvit – kolegu nebo kamaráda. A pokud se to nebude lepšit, možná bys měl přemýšlet o změně, protože zdraví jde vždycky před kariérou.

121 slov
1.2 minut čtení
13. 10. 2022
Zdeňka Jahodová
Succeed.cz/Články/Zvládání stresu
Jak efektivně zvládat stres v dynamickém pracovním prostředí?Objevte techniky a strategie, které vám pomohou udržet psychickou pohodu i v náročných pracovních podmínkách.
1000 slov
10 minut čtení
19. 6. 2020
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky