Succeed.cz/Fórum/Krátké cvičení během pracovního dne – máte nějaké tipy?

Krátké cvičení během pracovního dne – máte nějaké tipy?

Pracovní den je často tak hektický, že se na cvičení téměř zapomíná. Sedím u počítače, zpracovávám e-maily a účty, a najednou je čas jít domů a já si uvědomím, že jsem se celý den vlastně ani nepohnul. Neříkám, že bych chtěl trávit hodiny v posilovně, ale někde jsem četl, že i krátké cvičení může mít pozitivní vliv na moji produktivitu a celkovou pohodu. Takže mě zajímá, jestli existují nějaké jednoduché a rychlé tipy na cvičení, které bych si mohl zařadit do svého pracovního dne. Například, co takhle pár minut protahování nebo nějaká jednoduchá cvičení na zpevnění těla? Jaké konkrétní cviky byste doporučili dělat přímo u stolu? A co třeba nějaké doporučení na to, jak si to naplánovat, aby mě to moc nezdržovalo od práce? Kdy je nejlepší čas na takové cvičení? Ráno před prací, během přestávky na oběd nebo třeba při přestávkách mezi úkoly? Zajímalo by mě také, jestli má někdo zkušenosti s tím, jak se po takových krátkých cvičeních cítí. Pomohlo vám to soustředit se lépe na práci? A co vaše kolegyňka nebo kolegové? Dělají také něco podobného? Jaký mají názor na cvičení v kanceláři? Rád bych slyšel více o vašich zkušenostech a tipy. Díky!

196 slov
2 minut čtení
3. 1. 2025
Dominik Vrba

Jo, to znám. Pracovní den u počítače je fakt zabiják na pohyb. Ale krátký cvičení se dá udělat i přímo u stolu a fakt to pomáhá. Třeba si můžeš dát pár minut protahování - zaklonit hlavu, natáhnout ruce nad hlavu, nebo se ohnout k nohám. Mně osobně pomáhá udělat pár kliků o stůl nebo dřepy, když mám chuť na něco intenzivnějšího.

Snažím se cvičit během pauz. Klidně si nastav minutku na 25 minut a po uplynutí si dej 5 minut na nějaký pohyb. Na oběd si pak dej trochu delší procházku, než jen ke kafíčku. Zjistil jsem, že když se trochu protáhnu nebo zacvičím, tak se mi lépe soustředí a mám víc energie.

Někteří kolegové se přidávají, děláme třeba společný strečink po obědě, je to fajn relax. Takže klidně to zkus, fakt to zlepší náladu a produktivitu.

136 slov
1.4 minut čtení
10. 11. 2024
Jiří Vítek

Myslím, že krátký pohyb během dne je super nápad! I pár minut protahování nebo jednoduchých cviků může udělat divy. Zkus si třeba během pauzy na kávu udělat pár dřepů nebo kliků. Je to rychlé a zpevní to tělo. Pokud sedíš u stolu, můžeš zkusit i nějaké protahovací cviky – dej si nohu na koleno a lehce se předklon nebo si zakrouť rameny, to uvolní napětí.

Co se týče plánování, doporučuji nastavit si budík na každou hodinku, aby ti připomněl vstát a na chvilku se protáhnout. Nebo si dej mini pauzu při přechodu mezi úkoly. Ráno před prací je fajn na protažení, ale během oběda je to super na odpočinek od počítače.

Osobně po krátkém cvičení cítím více energie a líp se soustředím. Kolegové to taky zkoušejí, občas spolu uděláme nějakou malou rozcvičku, je to vtipné a zároveň to pomáhá. Takže určitě do toho jdi, každý pohyb se počítá!

147 slov
1.5 minut čtení
20. 11. 2024
Jaroslav Coufal
Succeed.cz/Články/Zvládání stresu
Jak si efektivně naplánovat čas na odpočinek během pracovního dne?Praktické rady a techniky, které vám pomohou zařadit odpočinek do nabitého pracovního rozvrhu.
1000 slov
10 minut čtení
31. 8. 2024
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky