Jak začít budovat profesní kontakty, když jsem introvert?
Mám otázku, která mě trápí už nějakou dobu. Jsem spíš introvertní typ a když se snažím budovat profesní kontakty, cítím se v tom dost nepohodlně. Přemýšlím, jak to vlastně udělat, abych si našel nové známosti, které by mi mohly pomoci v kariéře. Mám strach z networkingových akcí, protože se mi zdá, že se tam všichni baví mezi sebou a já jen stojím v koutě a nevím, co říct. Zkoušel jsem párkrát navštívit různé konference a semináře, ale většinou jsem odešel bez jakéhokoli kontaktu. Rád bych věděl, jestli máte nějaké tipy na to, jak se postupně přehoupnout přes ten pocit ostychu a začít mluvit s lidmi. Myslíte si, že je lepší začít online, třeba přes sociální sítě jako LinkedIn? Jaké jsou vhodné strategie pro introverty? Možná jste měli podobný problém a víte, jak to zvládnout. Jak jste to udělali vy? Co vám pomohlo? Vážně bych ocenil jakékoli rady nebo osobní zkušenosti, které by mi mohly otevřít dveře k novým příležitostem. Jak překonat ten první krok a navázat užitečné vztahy v profesním světě? Díky moc!