Succeed.cz/Fórum/Jak se prezentovat při networkingových akcích, aby si mě ostatní zapamatovali?

Jak se prezentovat při networkingových akcích, aby si mě ostatní zapamatovali?

Mám takovou otázku ohledně networkingových akcí. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc si uvědomuji, jak je důležité udělat dobrý dojem a vlastně se lidem zapsat do paměti. Zjistil jsem, že na těchto akcích je to dost složité, protože je tam spousta lidí a každý se snaží být nějak zajímavý a vyčnívat. Jak se tedy efektivně prezentovat? Co všechno bych měl mít na paměti, když se potkávám s lidmi, kteří by mi mohli pomoct v kariérním růstu nebo třeba v podnikání? Musím mít nějaký speciální způsob, jak se představit, nebo stačí jen říct jméno a co dělám? Je důležité mít nějaký zajímavý příběh, který by zaujal, nebo jakékoliv tipy na to, jak se odlišit od ostatních? A co třeba oblečení – má vliv na to, jak mě ostatní vidí a pamatují si mě? Taktéž by mě zajímalo, jestli je lepší být formální nebo neformální při komunikaci. Jak moc bych měl být otevřený a co všechno mohu říct o sobě bez toho, abych byl příliš osobní? Samozřejmě bych chtěl také vědět, jaké otázky klást druhým lidem, aby to nebylo jen o mně, ale abych udělal i prostor pro ně. Možná máte někdo zkušenosti s úspěšnými networkingovými strategiemi nebo nějakými osvědčenými triky? Rád bych slyšel názory a tipy od těch, kteří už mají něco za sebou a ví, co funguje. Co vám pomohlo se opravdu zapsat do paměti ostatních a vytvořit si užitečné kontakty?

232 slov
2.3 minut čtení
23. 2. 2023
Denisa Dušková

Když jdeš na networking, je fakt důležitý udělat dojem. Zkus mít nějakou originální hlášku nebo zajímavý příběh, co tě vystihuje. Nezapomeň na úsměv a uvolněný přístup, to lidi láká. Oblečení by mělo být spíš smart casual, abys nevypadal jako z kanceláře a zároveň ne jako na pláži. Když se představíš, řekni něco víc, než jen svoje jméno a co děláš – klidně přidej něco osobního, co tě baví nebo co tě motivuje. Mluv o sobě tak, aby to bylo zajímavý, ale ne moc osobní. Dobře funguje i klást otázky ostatním – zeptej se třeba na jejich projekty nebo co je inspirovalo. Důležitý je taky poslouchat a ukázat zájem o to, co říkají. Takže buď aktivní účastník, ne jen mluvka. A nakonec – snaž se zapamatovat si detaily o lidech, aby ses s nimi mohl bavit i později. Hodně štěstí!

139 slov
1.4 minut čtení
4. 12. 2024
Alena Zajícová

Při networkingových akcích je fakt důležitý udělat dobrý dojem, to je jasný. Zkus se představit stručně, ale zajímavě. Místo nudného "jsem XY a dělám to a to" zkus říct něco jako "pracoval jsem na projektu, který změnil způsob..." – tím vzbudíš zvědavost. Mít nějaký osobní příběh nebo vtip může pomoct, lidi si tě zapamatují líp.

Oblečení určitě hraje roli. Neříkám, že musíš být v obleku, ale něco decentního ti může zvednout sebevědomí a ukázat, že to myslíš vážně. Co se týče komunikace, snaž se o vyváženost – buď přátelský, ale ne moc neformální. A otevřenost je fajn, ale nedávej příliš osobní info hned.

Když mluvíš s ostatními, klidně se ptej na jejich zkušenosti nebo co je přivedlo na akci. Tím jim dáš prostor a ukážeš zájem. Nezapomeň si udělat poznámky po akci, abys věděl, s kým jsi mluvil a co bylo důležité. Nenechávej všechno jen na paměti. Hlavně buď sám sebou a užívej si to!

153 slov
1.5 minut čtení
15. 7. 2024
Rudolf Vašek
Succeed.cz/Články/Úspěch v kariéře
Strategie pro úspěšné networkingové příležitosti: Jak efektivně navazovat a udržovat profesní kontaktyObjevte osvědčené strategie pro networking, které vám pomohou efektivně navazovat a udržovat profesní kontakty. Naučte se, jak využít networking pro o...
1000 slov
10 minut čtení
28. 11. 2021
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky