Jak oslovit mentora a co říct na začátku?
Už delší dobu přemýšlím o tom, jaký je nejlepší způsob, jak oslovit potenciálního mentora, protože vím, že by mi to mohlo velmi pomoci v mém kariérním růstu. Mám na mysli někoho, kdo má zkušenosti v oboru podnikání a investování, a chtěl bych se dozvědět více o tom, jak začít konverzaci. Jakým způsobem se mám představit? Je dobré zmínit konkrétní důvod, proč oslovuji právě tuto osobu, nebo je lepší to nechat až na později? Mám začít s nějakým komplimentem nebo zájmem o jejich práci? Jaké otázky bych měl položit, abych ukázal, že mám zájem a že si vážím jejich času? A co když se bojím odmítnutí nebo toho, že moje žádost nebude brána vážně? Jak mohu vytvořit dobrý první dojem a zaujmout takového člověka? Víte někdo o nějakých konkrétních frázích nebo způsobech, které by mohly fungovat? Jakým stylem komunikace je nejlepší začít – formálněji nebo spíše neformálně? Myslíte, že by mělo smysl poslat e-mail nebo spíše zkusit kontakt na sociálních sítích jako LinkedIn? Jak dlouhý by ten úvodní text měl být, aby to nebylo moc krátké ani příliš obsáhlé? Hledám rady a tipy od těch, kteří mají zkušenosti s tímto procesem. Děkuji za jakoukoliv pomoc.