Jak si vybrat správné cíle, abych je splnil?
Mám takový pocit, že se v dnešní době pořád točíme v kruhu, když přemýšlíme o našich cílech a jak je vlastně dosáhnout. Čím více o tom přemýšlím, tím více mám pocit, že si lidé často vybírají cíle, které nejsou úplně realistické nebo se jim zdají jako dobré na první pohled, ale pak se z toho stane jen další zklamání. Jak je možné si tedy vybrat správné cíle, které budeme schopní splnit? Měl by člověk vycházet z toho, co ho opravdu baví, nebo spíš z toho, co od něj očekává okolí? Někdy si říkám, že je těžké najít rovnováhu mezi osobními ambicemi a tlakem společnosti. Je dobré mít cíle dlouhodobé i krátkodobé? A jak vůbec poznám, že cíl je ten pravý? Zkouším si psát své myšlenky na papír a plánovat kroky, ale občas mi to přijde jako chaos. Jak začít s plánováním svých cílů tak, aby to mělo smysl a nezůstalo jen u prázdných slov? Je lepší mít jeden velký cíl nebo raději více menších? Rád bych slyšel názory lidí, kteří už nějakou dobu pracují na svých cílech a mají s tím zkušenosti. Co vlastně znamená mít SMART cíle a jak je aplikovat v praxi? Je dobré se obklopit lidmi, kteří mají podobné ambice, nebo se spíše snažit o individuální cestu? Jak zvládnout neúspěchy a nedostatky při plnění cílů? Děkuji za jakoukoli inspiraci nebo rady!