Succeed.cz/Fórum/Jak se zbavit odkládání úkolů v práci?

Jak se zbavit odkládání úkolů v práci?

Odkládání úkolů v práci je něco, co trápí snad každého z nás. Někdy se prostě cítím zahlcený množstvím práce a místo toho, abych začal, tak se raději dívám na videa na YouTube nebo scrolluji sociální sítě. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené tipy, jak se s tím vypořádat? Zkoušel jsem si plánovat den, ale stejně se mi stává, že mám na seznamu úkolů spoustu věcí, které neudělám. Jak to děláte vy, když vám přichází na mysl to

79 slov
0.8 minut čtení
28. 10. 2024
Martina Drábková

Zbavit se odkládání úkolů chce trochu trpělivosti a pár osvědčených metod. Zkus rozdělit větší úkoly na menší kousky, aby to nevypadalo tak hrozně. Taky si nastav časový limit, třeba 25 minut práce a pak 5 minut pauza. Pomohlo mi stanovit si priority, abych věděl, co je důležitější. Zkus se vyhnout multitaskingu – radši se soustřeď na jednu věc. Když máš seznam úkolů, dej si tam i ty lehčí, abys měl pocit, že něco děláš. A hlavně, zbav se rušivých vlivů – vypni notifikace na telefonu a omez soc. sítě během pracovní doby. Někdy stačí jen začít, pak už to jde samo.

101 slov
1 minut čtení
1. 9. 2024
Barbora Janková

Mně pomáhá rozdělit úkoly na menší části. Když vidím velký úkol, tak se mi to zdá hrozně složitý a pak radši odkládám. Takže si třeba naplánuju, že místo dodělání celého projektu udělám jen část, třeba výzkum nebo první návrh. Taky jsem zkoušel techniku Pomodoro – 25 minut práce, 5 minut pauza. Pomáhá mi to udržet pozornost a neodskakovat na net. A ještě jeden tip – když mám volný čas, tak se snažím udělat aspoň jeden malý úkol, co mám na seznamu. I to mi dodá pocit, že něco dělám a pak jsem motivovanější pokračovat. Můžeš zkusit i nějaké aplikace na správu úkolů, já používám Todoist a fakt to pomáhá mít vše přehledně. Snad to pomůže.

115 slov
1.2 minut čtení
1. 5. 2024
Eva Daňková
Succeed.cz/Články/Motivace a cíle
5 technik pro překonání procrastinace v kariérním růstuObjevte efektivní techniky, jak se zbavit odkládání a dosáhnout svých kariérních cílů. Tento článek nabízí praktické tipy a strategie pro úspěch.
1000 slov
10 minut čtení
6. 11. 2022
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky