Hodně úkolů, málo času. Jak efektivně prioritizovat, aby mi nic neuteklo?
V poslední době se mi zdá, že mám čím dál víc úkolů a čím dál méně času na jejich splnění. Práce, osobní projekty, závazky vůči rodině a přátelům… všechno se to hromadí a já se cítím jako ve víru, který mě táhne dolů. Zkoušel jsem si plánovat dny do kalendáře, ale i tak mám pocit, že všechno to nestíhám. Jak se dá efektivně zorganizovat čas? Jak si správně určit priority mezi různými úkoly? Například, když přijde na řadu pracovní projekt, který potřebuje důkladnou přípravu, a hned poté volání s klientem, které bych neměl odkládat. Co je vlastně důležitější? Jak si mám vybrat, co udělat první? Hlavně bych chtěl mít jistotu, že nezapomenu na nic důležitého a že se mi nic neprotáhne do zbytečně dlouhého času. Existují nějaké osvědčené techniky nebo metody pro prioritizaci úkolů? Mám třeba zkusit Eisenhowerovu matici nebo něco jiného? Co funguje vám? Jaké tipy byste doporučili pro lidi jako já, kteří se snaží udržet přehled v záplavě úkolů a přitom neztratit kontrolu nad svým časem? Díky moc za jakékoliv rady a zkušenosti!