Succeed.cz/Fórum/Existují nějaké aplikace na zlepšení soustředění?

Existují nějaké aplikace na zlepšení soustředění?

V dnešní době plné rozptýlení a neustálého tlaku je pro mě opravdu těžké se soustředit na to, co dělám. Pracovní úkoly, studium nebo dokonce jen domácí práce se mi zdají být náročné, protože mě neustále něco vyrušuje. Zkoušel jsem různé techniky, jak zvýšit svou produktivitu, ale stále se mi nedaří najít ten správný způsob, jak se opravdu soustředit. Napadlo mě, jestli existují nějaké aplikace, které by mi mohly pomoci s tímto problémem. Rád bych věděl, jestli máte nějaké tipy na aplikace, které vám pomohly zlepšit vaši schopnost soustředit se. Zajímá mě, jestli jsou to třeba aplikace na blokování sociálních médií nebo něco jiného. Vím, že existují nástroje pro plánování času a řízení úkolů, ale nevím, jestli tyto nástroje také pomáhají se samotným soustředěním. Jaké jsou vaše zkušenosti? Funguje to? Měli byste doporučit nějaké konkrétní aplikace nebo postupy, které vás osobně motivovaly k tomu, abyste se lépe soustředili a dokončili své úkoly? Předem díky za všechny rady!

156 slov
1.6 minut čtení
6. 12. 2023
Adam Valenta

Jasně, soustředění je dneska fakt těžký. Zkusil jsem pár aplikací, co mi pomohly. Například Forest je super, máš tam stromečky, který rosteš, když se nesmíš rozptylovat. Další dobrá je Freedom, ta ti dokáže zablokovat sociální sítě na nějaký čas. Pak je tu ještě Pomodoro Technique apps, třeba Focus Keeper, co ti pomůže pracovat ve sprintech a pak mít pauzy. Taky jsem slyšel o Todoist na plánování úkolů, což může pomoct udržet přehled a motivaci. Neboj se zkoušet, co sedne tobě. Hlavně si zkus vyčistit prostor kolem sebe a udělat si klidnou atmosféru.

92 slov
0.9 minut čtení
12. 9. 2023
Markéta Hanzlová

Když se potřebuju soustředit, tak používám několik aplikací, co mi fakt pomáhaj. Například Forest je super, tam si „sázíš stromy“ a když se odchýlíš od úkolu, tak ti umře. To mě docela motivuje. Pak je tu Freedom, to je skvělý na blokování sociálních sítí a dalších rozptýlení. Na plánování času používám Todoist nebo Trello, abych měl přehled o úkolech. Jo a Pomodoro technika s nějakou aplikací jako Tomato Timer fakt funguje, děláš 25 minut a pak si dáš pauzu. Zkus to, možná ti to pomůže jako mně.

87 slov
0.9 minut čtení
10. 6. 2023
Libor Hlaváč
Succeed.cz/Články/Osvědčené zvyky
Jak minimalizovat rozptýlení a zvýšit soustředění v digitální doběObjevte praktické tipy a triky, jak se zbavit rušivých elementů a soustředit se na to, co je opravdu důležité v dnešní digitální době.
1000 slov
10 minut čtení
6. 9. 2020
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky