Jak si najít správného mentora pro podnikání?
Přemýšlím nad tím, jak moc je důležité mít v podnikání správného mentora, ale vůbec nevím, kde začít. Jak vlastně najít někoho, kdo by mi mohl pomoci se všemi těmi otázkami, které mám? Mám pocit, že se mi občas ztrácí směr a potřeboval bych nějaké vedení. Kdo je ten ideální mentor? Měl by mít zkušenosti z mého oboru, nebo je lepší, když přichází z úplně jiného sektoru? Nejspíš bych chtěl někoho, kdo má za sebou úspěšné projekty a dokáže mě motivovat. Ale jak takového člověka oslovit? Je vůbec šance, že mi někdo jako on bude chtít věnovat čas? A co třeba online mentoring? Existují platformy, kde mohu najít odborníky v mém oboru? Znáte nějaké tipy nebo zkušenosti, jak postupovat při hledání mentora? Co kdybych měl štěstí a potkal někoho na networkingové akci? Jaké otázky bych mu měl položit, abych zjistil, jestli je pro mě ten pravý? Někdo mi říkal, že by bylo dobré mít předem jasné cíle a očekávání, ale co když si nejsem jistý tím, co přesně chci dosáhnout? Jak se tedy připravit na takový rozhovor s potenciálním mentorem? A co když se pak ukáže, že naše spolupráce nefunguje? Jak to řešit a kdy od toho ustoupit? Opravdu by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti s hledáním mentorů a jestli máte nějaké osvědčené tipy na to, jak poznat toho pravého člověka pro podporu v mé podnikatelské cestě.