Co by měl mentor umět, aby mi pomohl s růstem v podnikání?
Přemýšlím, co všechno by měl dobrý mentor umět, abych mohl posunout své podnikání na další úroveň. Je to vůbec možné najít někoho, kdo bude mít takové zkušenosti, aby mi skutečně pomohl? Zajímalo by mě, jaké dovednosti a znalosti by ten správný mentor měl mít. Měl by být expert v oblasti marketingu, nebo spíše v financích? Jak moc důležité jsou praktické zkušenosti z podnikání? Taktéž mě zajímá, zda je důležité, aby měl stejnou specializaci jako já, nebo je lepší mít mentora z jiného oboru? Když se nad tím zamýšlím, tak si říkám, že by také měl umět dobře komunikovat a naslouchat, ale co jiného ještě hraje roli? Jakou roli hrají soft skills versus hard skills? A co taková motivace a podpora? Je dobré mít mentora, který mě dokáže povzbudit i v těžkých chvílích? Jaké konkrétní příklady efektivního mentoringu existují a jak bych měl postupovat při hledání někoho, kdo by byl schopen mi opravdu pomoci? Vlastně bych chtěl slyšet o nějakých konkrétních zkušenostech ostatních, protože si myslím, že sdílení příběhů může být velmi inspirativní. Jak jste vy sami našli svého mentora a co jste od něj získali? Myslíte si, že mentorství je klíčovým faktorem pro úspěch v podnikání v dnešní digitální době?