Succeed.cz/Fórum/Jak vybrat práci, která se dá dělat z domova?

Jak vybrat práci, která se dá dělat z domova?

Zajímá mě, jak vlastně najít práci, kterou bych mohl dělat z pohodlí svého domova? Myslím tím něco, co se dá dělat na internetu, třeba i na částečný úvazek. V poslední době jsem přemýšlel o tom, jak moc by mi vyhovovalo pracovat z domova, mít flexibilní čas a nebýt zavřený v kanceláři. Ale jak na to? Kde začít? Mám pocit, že těch možností je spousta. Mám rád psaní, tak by mě zajímalo, jestli je dobré zaměřit se na copywriting nebo blogování. Co si myslíte o freelancingu obecně? A co různé online kurzy – stojí to za to investovat čas a peníze do učení nových dovedností? Přemýšlím také o tom, jestli by pro mě mohla být zajímavá pozice v zákaznické podpoře nebo v online marketingu. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto typem práce? Je důležité mít nějaké speciální vzdělání, nebo se dá vše naučit za chodu? Jaké platformy doporučujete pro hledání takových pracovních příležitostí? A co třeba práce s grafikou nebo administrativní pomoc, mají šanci na úspěch? Rád bych slyšel názory a rady od těch, kteří už mají zkušenosti s prací z domova. Jak jste to zvládli vy? Co vám pomohlo najít to pravé místo a co byste doporučili lidem jako já, kteří chtějí začít v tomto novém světě práce?

208 slov
2.1 minut čtení
18. 11. 2020
Miroslav Hlávka

Hele, práce z domova je super volba! Já bych začal tím, co tě fakt baví – když máš rád psaní, copywriting nebo blogování je dobrá cesta. Můžeš si vytvářet vlastní projekt nebo psát pro klienty na volné noze. Freelancing je fajn, máš flexibilitu a můžeš si vybrat, co tě zajímá. Zkus se podívat na platformy jako Upwork nebo Freelancer, tam najdeš spoustu nabídek.

Online kurzy určitě mají smysl, pokud chceš rozšířit dovednosti. Zákaznická podpora a online marketing jsou taky dobré pozice – ne vždy potřebuješ speciální vzdělání, spousta věcí se dá naučit praxí. Co se týče grafiky nebo administrativy, ty šance taky mají, ale záleží, co umíš. Takže prostě zkusit a uvidíš! Hlavně nezapomeň, že každá zkušenost se počítá.

118 slov
1.2 minut čtení
11. 10. 2022
Blanka Pechová

Nalezení práce z domova je fakt super, ale jo, chce to trochu přemýšlení. Když máš rád psaní, copywriting nebo blogování je fakt dobrá volba. Můžeš se učit sám, na netu je spousta kurzů, některé jsou placené, ale ty zdarma taky fungujou. Freelancing je fajn, máš větší svobodu a můžeš si vybrat projekty. Zákaznická podpora a online marketing jsou taky v kurzu, potřebuješ na to komunikaci a trochu znalostí o produktech. Co se týká vzdělání, hodně věcí se dá naučit za chodu, takže se neboj začít bez speciálního titulu. Na hledání práce zkus platformy jako Upwork nebo Freelancer, tam najdeš spoustu nabídek. Grafikou a administrativní pomocí se taky uživíš, pokud máš nějaké dovednosti. Zkus si udělat portfolio a rozjet to. Sice to není jednoduchý, ale když se do toho ponoříš a budeš mít trpělivost, určitě něco najdeš. Hlavně buď aktivní a nastav si pravidelný čas na hledání a zkoušení nových věcí.

150 slov
1.5 minut čtení
14. 4. 2024
Barbora Šulcová
Succeed.cz/Články/Flexibilní kariéra
Jak vybrat správnou flexibilní kariéru pro svůj životní styl: Praktický průvodceObjevte, jak vybrat ideální flexibilní kariéru, která bude odpovídat vašemu životnímu stylu, osobním potřebám a profesním cílům. Tento článek nabízí u...
1000 slov
10 minut čtení
7. 5. 2020
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky