Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se mi nedaří najít práci?

Co dělat, když se mi nedaří najít práci?

Zdravím všechny, mám takový problém a už nevím, co s tím. Hledám práci už nějakou dobu a pořád nic. Posílám životopisy, procházím nabídky na pracovních portálech, ale i tak mám pocit, že se nikam neposouvám. Možná dělám něco špatně? Zkouším různé strategie, ale žádná z nich nefunguje tak, jak bych si představoval. Někdy si říkám, jestli je problém v tom, že se ucházím o pozice, které jsou pro mě příliš vysoké nebo naopak příliš nízké. Zajímalo by mě, jestli jste někdo zažil něco podobného? Jak jste se z toho dostali? Třeba bych měl investovat více času do networkingových akcí nebo se spojit s lidmi v oboru? Je vůbec možné najít práci v dnešní době, když je konkurence tak silná? Rozmýšlím i nad tím, jestli nemám zkusit změnit obor nebo se přeškolit na něco jiného. Ale pak se zase bojím, že jsem moc starý na to, abych začínal odznova. Takže co vlastně dělat? Jak se nevzdat ve chvíli, kdy to vypadá beznadějně? Každá rada by byla skvělá.

166 slov
1.7 minut čtení
1. 12. 2024
Bohuslav Hrdý
Bohuslav Hrdý

Někdy to hledání fakt trvá. Zkus se zaměřit na pár konkrétních věcí. Jaký máš životopis? Možná by chtělo udělat nějaké úpravy, aby víc vynikl. Další věc, zkus se spojit s lidmi, co dělají v oboru, nebo se zúčastnit akcí, kde se potkáš s potenciálními zaměstnavateli. Networking může fakt hodně pomoct. Hlavně ale nezapomínej na to, že i když je konkurence velká, pořád jsou firmy, který hledají nové lidi. A pokud se ti stále nedaří, možná je dobrý přemýšlet o přeškolení nebo změně oboru. Někdy to může být právě to, co tě dostane dál. A věk není překážka – spousta lidí začíná odznova a dokáže uspět. Hlavně nevzdávej to a pokračuj v hledání. Třeba se objeví něco, co tě překvapí.

119 slov
1.2 minut čtení
7. 2. 2025
Hana Stehlíková
Hana Stehlíková

Když se ti nedaří najít práci, tak to chce zkusit jinak. Možná se zaměř na networking, to může otevřít dveře, o kterých nevíš. Zkus se spojit s lidmi z oboru na LinkedInu nebo se účastnit různých akcí, tam potkáš lidi, co ti můžou pomoct. Co se týče životopisů, možná je dobré je trochu přizpůsobit pro každou pozici, aby vynikly tvoje silné stránky. Neboj se taky zkusit něco nového nebo se přeškolit, třeba zjistíš, že tě baví úplně jiný obor. A nenech se odradit odmítnutím, to je součást procesu. Měj trpělivost a zkoušej dál, nakonec se něco podaří.

97 slov
1 minut čtení
4. 2. 2025
František Horák
František Horák