Jak poznám, že je čas opustit klasickou práci?
V poslední době se hodně zamýšlím nad tím, jestli je správný čas opustit svou klasickou práci. Mám pocit, že se v ní už nedokážu rozvíjet, a to mě začíná frustrovat. Jak poznám, že už to nemá cenu a že by bylo lepší vrhnout se do něčeho nového? Mám strach z toho, co přijde po odchodu. Možná bych měl začít podnikat nebo se věnovat freelancingu, ale jak zjistit, jestli je to pro mě ta pravá cesta? Někdy si říkám, že bych měl zůstat, protože přece jenom mám stabilní příjem a zdravotní pojištění. Ale co když mě to prostě nebaví a žiju jen ze dne na den? Jaké signály bych měl sledovat, abych věděl, že je čas vzít osud do svých rukou? Jaké otázky si kladete vy, když přemýšlíte o změně kariéry? A co když se ukáže, že moje představy o podnikání jsou jen iluze? Nechci litovat toho, že jsem nezkusil něco jiného, ale zároveň se bojím riskovat. Jak najít odvahu k tomu udělat krok do neznáma? Máte nějaké tipy nebo zkušenosti? Jak jste to zvládli vy? Myslíte si, že je dobré mít plán B před tím, než opustím starou práci? Jaký vliv má osobní život na takové rozhodnutí? Přemýšlím i o tom, jak důležitá je finanční rezerva v případě, že bych se rozhodl podnikat. Co když na to nebudu mít? Je dobré mít nějaké úspory před tím, než udělám tak zásadní krok? Opravdu by mě zajímal váš názor na tohle téma.