Co dělat, když mě při flexibilní práci ruší ostatní doma?
Pracuju už nějakou dobu flexibilně z domova a na začátku to bylo skvělé, ale teď se mi zdá, že je to čím dál tím víc složité. Mám problém s tím, že mě pořád někdo ruší. Rodiče si myslí, že když jsem doma, tak mám čas na všechno možné. Když si chci udělat klid, tak se mi do toho pletou sourozenci nebo i sousedi, co si občas přijdou popovídat. Snažím se to vysvětlit, ale oni nechápou, že pracovat z domu neznamená mít volno. Zkoušel jsem si nastavit nějaký rozvrh a říct jim, kdy mám pracovní čas, ale stejně to většinou nefunguje. Někdy je to fakt náročné se soustředit na úkoly a plnění termínů, když kolem mě neustále někdo chodí nebo dělá hluk. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na to, jak se lépe soustředit při práci z domova a co konkrétně dělat, když mě ostatní pořád vyrušují? Jak lépe komunikovat s rodinou a přáteli o tom, co znamená flexibilní práce? Myslíte si, že je lepší hledat nějaké klidnější místo mimo domov nebo se pokusit najít nějaké řešení doma? Jak jste to řešili vy? Děkuju za rady!