Co dělat, když se cítím nervózní při poznávání nových lidí?
Nedávno jsem měl pár situací, kdy jsem se setkal s lidmi, které jsem vůbec neznal. Ačkoliv jsem se snažil být otevřený a přátelský, vždy mě přepadla nervozita, která mi doslova bránila v tom, abych si ten okamžik užil. Často se mi stává, že když přijde na situace, jako jsou networkingové akce nebo třeba i jen večírek s kolegy, tak mám pocit, že mi buší srdce jako o závod a já nevím, co říct. Vím, že je důležité umět navazovat kontakty, obzvlášť v dnešním světě podnikání a investování, kde jsou vztahy klíčové. Jenže jak to udělat, aby mi při tom nebylo tak úzko? Zkoušel jsem si číst o různých technikách na uvolnění a sebevědomí, ale ve chvíli pravdy to prostě nezafungovalo. Jak bych mohl lépe zvládat tyto sociální situace? Je nějaký osvědčený tip nebo praktika, jak si poradit s nervozitou při poznávání nových lidí? Jak se naučit být více v pohodě a užít si to? Pracoval jsem na svém osobním rozvoji a zajímalo by mě, jestli někdo z vás má podobné zkušenosti a co vám pomohlo překonat tento strach. Dík za všechny tipy!