Succeed.cz/Fórum/Jak začít efektivně využívat LinkedIn pro hledání nových pracovních příležitostí?

Jak začít efektivně využívat LinkedIn pro hledání nových pracovních příležitostí?

LinkedIn se teď zdá být naprosto klíčový pro všechny, kdo chtějí posunout svou kariéru na další úroveň, ale jak to vlastně udělat? Mám pocit, že většina z nás má profil, ale jak ho opravdu využít k tomu, abychom našli nové pracovní příležitosti? Přemýšlím, jestli by nebylo dobré mít nějakou strategii. Například, co je lepší – přidávat se ke skupinám spojeným s mým oborem, nebo spíš aktivně komentovat příspěvky lidí, které sleduji? A co když mám malou síť kontaktů? Jak ji rozšířit a oslovit lidi, kteří by mi mohli pomoci? Vím, že doporučení a osobní spojení jsou důležité, ale jak je získat, když teprve začínám? Jak často bych měl aktualizovat svůj profil a jaké informace by tam měly být? Mám se soustředit na dovednosti nebo spíš na zkušenosti? A co obsah, který sdílím? Je lepší sdílet vlastní názory a články nebo spíš repostovat zajímavé věci od ostatních? Jakou roli hraje personal branding a jak bych měl přistupovat k tomu, aby mě lidé vnímali jako odborníka v mém oboru? Chtěl bych slyšet vaše zkušenosti a tipy. Co vám fungovalo nebo co byste udělali jinak?

182 slov
1.8 minut čtení
2. 7. 2023
Romana Bártová

Tak jo, LinkedIn je fakt důležitej pro hledání práce. První, co udělej, je pořádně si upravit profil. Měl bys mít jasnou fotku, shrnutí, co děláš a co umíš. Nezapomeň na dovednosti. Čím víc relevantních dovedností, tím líp. Přidávej se k oborovým skupinám, to ti dá šanci potkat lidi z oboru a nahlédnout do různých diskuzí. Komentuj příspěvky a zapoj se do konverzací, to ti pomůže se dostat do povědomí. Pokud máš malou síť, začni s lidmi, co znáš – bývalí kolegové, kamarádi z školy atd. Když někoho oslovíš, klidně zmíněj, proč bys chtěl navázat kontakt. Snaž se občas sdílet obsah nebo vlastní myšlenky, ale repostování zajímavých článků taky není špatné. Zkrátka buď vidět! Personal branding je důležitej – neboj se ukázat jako expert v tom, co děláš. Aktualizuj profil pravidelně a sleduj trend v oboru. A hlavně buď aktivní – čím víc budeš přítomnej, tím větší šance najít něco super.

150 slov
1.5 minut čtení
24. 7. 2024
Dominik Hácha

LinkedIn je fakt super nástroj, ale chce to mít trošku plán. Začal bych tím, že si pořádně uděláš profil - vyplň vše, od fotky po popis. Zkus se soustředit na konkrétní dovednosti, co se hodí do oboru, ve kterém chceš pracovat. Jo a neboj se přidat k relevantním skupinám! To ti pomůže rozšířit síť a najít lidi, co by ti mohli pomoct. Komentování příspěvků je dobrý nápad, ukážeš tak, že máš co říct a můžeš získat pozornost.

Pokud máš malou síť, zkus oslovit bývalé kolegy nebo lidi ze školy - klidně začni s těmi, co znáš. A co se týče doporučení? Zeptej se lidí, co s tebou pracovaly - většina bude ráda, že ti pomůže.

Profil aktualizuj pravidelně, klidně i měsíčně – novinky nebo projekty, co děláš. Obsah můžeš sdílet jak vlastní názory, tak reposty zajímavých článků. Oboje funguje, ale buď aktivní a zapojuj se do diskuzí.

Personal branding je důležitý! Ukaž se jako expert – piš články nebo komentuj trendy v oboru. Uvidíš, jak se ti to vrátí. Takže buď vidět a aktivní, to je klíč.

176 slov
1.8 minut čtení
28. 2. 2024
Bohuslav Blažek
Succeed.cz/Články/Networking umění
Síla online sítí: Jak využívat LinkedIn pro networkingObjevte klíčové funkce LinkedIn, které vám pomohou navázat cenné kontakty a usnadnit networking s influencery a kolegy ve vašem oboru.
1000 slov
10 minut čtení
13. 6. 2023
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky