Jak začít efektivně využívat LinkedIn pro hledání nových pracovních příležitostí?
LinkedIn se teď zdá být naprosto klíčový pro všechny, kdo chtějí posunout svou kariéru na další úroveň, ale jak to vlastně udělat? Mám pocit, že většina z nás má profil, ale jak ho opravdu využít k tomu, abychom našli nové pracovní příležitosti? Přemýšlím, jestli by nebylo dobré mít nějakou strategii. Například, co je lepší – přidávat se ke skupinám spojeným s mým oborem, nebo spíš aktivně komentovat příspěvky lidí, které sleduji? A co když mám malou síť kontaktů? Jak ji rozšířit a oslovit lidi, kteří by mi mohli pomoci? Vím, že doporučení a osobní spojení jsou důležité, ale jak je získat, když teprve začínám? Jak často bych měl aktualizovat svůj profil a jaké informace by tam měly být? Mám se soustředit na dovednosti nebo spíš na zkušenosti? A co obsah, který sdílím? Je lepší sdílet vlastní názory a články nebo spíš repostovat zajímavé věci od ostatních? Jakou roli hraje personal branding a jak bych měl přistupovat k tomu, aby mě lidé vnímali jako odborníka v mém oboru? Chtěl bych slyšet vaše zkušenosti a tipy. Co vám fungovalo nebo co byste udělali jinak?