Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se mi už nikdo neozývá?

Co dělat, když se mi už nikdo neozývá?

Nedávno jsem si všiml, že se mi už nikdo neozývá, a to mě dost trápí. Je to jako kdyby se kolem mě uzavřela nějaká bublina a já v ní zůstal sám. Přitom jsem vždycky myslel, že mám kolem sebe spoustu lidí, kteří by se mi ozvali, kdybych potřeboval pomoc nebo chtěl jen tak pokecat. Dříve jsem měl spoustu kontaktů na sociálních sítích, s lidmi jsem si vyměňoval názory o podnikání, investování nebo prostě jen sdílel zajímavé články. Co se ale stalo? Proč teď cítím takovou izolaci? Vím, že digitální doba nám dává spoustu možností navázat nové kontakty a rozvíjet kariérní růst, ale co když mám pocit, že už nikdo nemá zájem o komunikaci se mnou? Myslíte si, že je to normální fáze v životě? Může to být třeba tím, že se lidem změnily priority? Jak to mám řešit? Mám zkusit napsat znovu těm lidem, které jsem dlouho neslyšel? Nebo je lepší zaměřit se na nové příležitosti a pokusit se najít novou komunitu? Zajímalo by mě také, jestli někdo zažil něco podobného a jak se mu podařilo překonat tuhle situaci. Jaké máte tipy na to, jak znovu navázat kontakt s lidmi a vrátit se do hry v tom světě podnikání a kariérního rozvoje? Co dělat, když mám pocit, že mě nikdo neslyší a já už nevím, jak dál?

217 slov
2.2 minut čtení
31. 5. 2023
Filip Starý

Takhle to občas prostě je. Lidi maj svý starosti, a tak nějak se může stát, že na tebe zapomenou. Dřív jsi měl možná víc volného času a jak jsi říkal, i ty konverzace o podnikání a investování byly jiný. Teď se asi soustředěj na jiný věci, rodinu nebo práci. Zkus to vzít jako příležitost. Oslov ty starý kontakty, nenech je zapadnout. Napiš třeba na ten starý chat, co jste měli. Můžeš je překvapit tím, že se ozveš. A jestli tě to nebaví, tak klidně pátrej po nových komunitách. Hledej lidi se stejnýma zájmama, třeba na fórech nebo meetupech. Člověk nikdy neví, koho potká a kde začne nový přátelství nebo spolupráce. Není to žádná tragédie, spíš taková fáze, kterou si projde hodně lidí. Drž se!

124 slov
1.2 minut čtení
27. 9. 2024
Štěpán Koudelka

Jasně, tohle se stává hodně lidem. Mně se to taky párkrát stalo. V dnešní době, kdy všichni žijou hodně ve svých vlastních světech, je to normální. Lidi se mění a mají jiný priority, takže nemusíš hned panikařit. Zkus napsat starým známým, třeba tě překvapí, že na tebe myslí taky. Můžeš taky zkusit najít nový komunity, třeba nějaký online skupiny nebo místní akce ohledně podnikání nebo investování. Někdy to chce jenom ten první krok a pak se to rozjede. A pokud máš chuť, zkus i nějaké networkingové akce nebo meetupy. Jakože ani nemusíš čekat na ostatní, můžeš být ten, kdo udělá první krok a osloví lidi. Rozhodně nejsi v tom sám.

110 slov
1.1 minut čtení
12. 11. 2024
Emil Kašpar
Succeed.cz/Články/Networking umění
Udržování kontaktů: Časté chyby, kterým se vyhnoutZjistěte, jaké překážky mohou bránit udržování významných profesních vztahů a jak je překonat.
1000 slov
10 minut čtení
4. 11. 2020
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky