Jak si udržet profesní kontakty po dlouhých letech?
Mám takový dotaz, který mě trápí už delší dobu. Když jsem na začátku své kariéry budoval různé profesní kontakty, byl jsem hodně aktivní a snažil jsem se navazovat vztahy s lidmi v oboru. Jenže čas letí a já si uvědomuji, že spousta těchto kontaktů je teď už dávno zapomenutá. Někteří z nich byli skvělí, ale po několika letech se mi nedaří je oslovit. Jak vlastně udržet tyhle profesní vazby, když se život posune dál a člověk změní práci nebo město? Přijde mi to jakoby se ocitli v nějaké jiné dimenzi, kde je nic nespojuje. Dneska je to přece všechno o networking, ale co když ten networking vypadá tak, že jste si poslední zprávu poslali před lety? Nechci být za otravného, ale zároveň chci mít možnost se na ně v budoucnu obrátit. Jaké jsou nejlepší strategie pro obnovu starých vztahů? Je lepší napsat e-mail, zavolat nebo zkusit nějakou sociální síť? Jak najít někde tu správnou rovnováhu mezi tím být aktivní a zároveň nepůsobit naléhavě? A co třeba setkání naživo? Nejspíš bych měl vyrazit na nějakou konferenci nebo networkingovou akci, ale jak začít konverzaci s někým, koho jsem léta neviděl? Máte nějaké tipy nebo osobní zkušenosti? Rád bych slyšel názory vás všech, protože tohle je téma, které mě opravdu zajímá.