Jak na efektivní oslovení na LinkedIn pro osobní setkání?
Když přemýšlím o tom, jak bych měl oslovit někoho na LinkedIn, aby se se mnou chtěl setkat, mám v hlavě spoustu otázek. Jak vlastně začít? Mám napsat něco formálního, nebo raději zvolit neformální tón? A co říct, aby to znělo zajímavě a přitom neotravně? Chtěl bych oslovit někoho, kdo je v mé oblasti expert a věděl bych, že bych se od něj mohl hodně naučit. Jaké informace by měly být v té zprávě zahrnuty, abych vzbudil jeho zájem? Je lepší zmínit společné známé nebo projekty, na kterých jsem pracoval? A co když nikdy neodpoví, jak to brát? Oslovení na LinkedIn je přece jen trochu jiný způsob komunikace než třeba e-mail nebo sociální sítě jako Facebook. Mám vyčkat nějakou dobu a pak poslat další zprávu, nebo je lepší nechat to být? Jak se vyhnout tomu, abych vypadal jako někdo, kdo jen shání kontakty bez jakéhokoliv zájmu? Jak zjistit optimální čas pro odeslání zprávy – je lepší dopoledne nebo odpoledne? A co když už někdo s tímto člověkem jednal a nedopadlo to dobře? Jak se s tím vypořádat? Pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti s tímto tématem, budu moc rád za vaše rady. Jakým způsobem jít na to, abych zvýšil šance na úspěch?