Succeed.cz/Fórum/Jak se nejlépe připravit na networkingovou akci?

Jak se nejlépe připravit na networkingovou akci?

Když se chystám na nějakou networkingovou akci, mám pocit, že je toho tolik, co bych měl udělat, abych byl opravdu připravený. Ale co vlastně znamená být připravený? Měl bych se naučit nějaké fráze, nebo se zaměřit na to, jak se efektivně představit? A co třeba mít po ruce připravené otázky, které bych mohl položit ostatním? Myslím, že je důležité mít jasnou představu o tom, co vlastně chci z takové akce získat. Je lepší přistupovat k lidem s konkrétním cílem nebo si jen tak povídat a nechat věci plynout? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní tipy na to, jak se vyhnout nervozitě při oslovování lidí. Jak si udržet úsměv a pozitivní energii během takového setkání? Co když narazím na někoho, kdo mě úplně odradí nebo se mnou nebude chtít mluvit? Jak to zvládnout a nenechat se tím odradit od dalších kontaktů? Taky jsem slyšel o vizitkách - je to nutnost, nebo spíš přežitek? Jaké další materiály bych si měl připravit? A co po akci? Jakým způsobem udržovat ty nové kontakty, které jsem si udělal? Je dobré posílat e-maily s poděkováním nebo spíš čekat, až se ozvou oni? Všechno tohle mi vrtá hlavou a rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních. Jak jste se vy osobně připravovali na networkingové akce a co vám fungovalo nejlíp?

214 slov
2.1 minut čtení
20. 1. 2025
Ivana Hrdá

Připravit se na networkingovku chce trochu plánování, ale není to žádná věda. Hlavně si ujasni, co vlastně od akce chceš – jestli navázat nové kontakty, hledat práci, nebo se dozvědět něco nového. Nauč se stručně představit, ale není nutné mít připravenou nějakou složitou řeč. Klidně si vezmi pár otázek na rozpravu, třeba o projektech, co měly lidé na starosti, nebo o tom, co je na akci nejvíc zaujalo.

Nervozity se zbavíš tím, že si uvědomíš, že většina lidí tam je z podobného důvodu a chce se seznámit. Úsměv a pozitivní přístup fakt pomůže. Když narazíš na někoho, kdo ti nesedí, neber to osobně – zkus oslovit dalšího člověka. Co se týče vizitek, jsou fajn, ale není to nutnost. Můžeš mít i digitální vizitku nebo prostě jen sdílet kontakt přes mobil.

Po akci určitě napiš pár lidem e-mail s poděkováním a třeba zmínkou o tom, co jste probírali – pomůže to udržet kontakt. Někdy se lidi ozvou sami, ale nebude na škodu udělat první krok. Každopádně to chce tréning a čím víc akcí navštívíš, tím snadnější to bude.

175 slov
1.8 minut čtení
12. 1. 2025
Marcela Škodová

Příprava na networkingovku je důležitá, ale není to žádná věda. Hlavně si ujasni, co tam chceš získat - novou práci, kontakty, nebo inspiraci? Dobré je mít pár frází a otázek po ruce, abys mohl začít konverzaci. Když oslovíš někoho, snaž se být přirozený a usmívej se, to vždycky pomůže. Mít vizitky je fajn, ale není to povinnost, spíš záleží na tom, jak to cítíš. Pokud narazíš na někoho nepříjemného, neber si to osobně a zkus najít jiný kontakt. Po akci nezapomeň poslat pár e-mailů s poděkováním, to ukáže, že máš zájem. Drž se pozitivně a užij si to!

98 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Věra Prokopová
Succeed.cz/Články/Networking a spolupráce
Jak efektivně využívat networkingové akce pro kariérní růstObjevte tipy a triky, jak správně využívat networkingové akce k budování cenných kontaktů a kariérních příležitostí.
1000 slov
10 minut čtení
24. 12. 2024
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky