Co říkat lidem, když je potkám poprvé na akci?
Když se ocitnete na nějaké akci, ať už je to networkingový večer, konference nebo nějaká jiná setkání lidí, může být dost těžké vědět, co říkat lidem, které potkáte poprvé. Mám pocit, že je to taková malá věda. Nechci vypadat trapně nebo nezdvořile, ale zároveň chci udělat dobrý dojem a navázat nějaký kontakt. Jaký je tedy ten správný způsob, jak začít konverzaci? Jasně, můžeme se zeptat na jméno a co dělají, ale co dál? Jaké otázky jsou vhodné na akce zaměřené na podnikání a kariérní růst? Je dobré mluvit o svých plánech a cílech, nebo je lepší držet se něčeho obecnějšího? A co humor? Je lepší být vážný nebo se pokusit o nějaký vtip? Vím, že každý má svůj styl, ale pro mě je těžké najít ten správný tón. Jak se vyhnout trapným tichům a udržet konverzaci plynulou? Co když najdeme společné zájmy – jak to využít k dalšímu rozvoji povídání? A co je důležité si pamatovat po skončení akce? Měli bychom si vzájemně vyměnit kontakty nebo třeba na LinkedIn poslat žádost o spojení? Jak poznat, jestli člověk stojí za další komunikaci nebo je lepší nechat to být? Zkrátka jsem zvědavý, jaké máte tipy na zahájení první konverzace s lidmi na akcích, aby to vyšlo skvěle. Máte nějaké osvědčené fráze nebo triky?