Succeed.cz/Fórum/Co by mělo být součástí mého profesionálního příběhu?

Co by mělo být součástí mého profesionálního příběhu?

V poslední době se mi v hlavě honí myšlenky o tom, jak důležité je mít dobře promyšlený profesionální příběh. Ale co to vlastně znamená? Jaké klíčové prvky by měly tvořit můj osobní příběh, který budu moci sdílet s ostatními? Zajímalo by mě, jestli by tam měly být konkrétní úspěchy, nebo spíš nějaké překážky, které jsem musel překonat. Mělo by to obsahovat moje vzdělání a pracovní zkušenosti, nebo spíš něco víc osobního, co by ukázalo moji vášeň a motivaci? Myslím na to, jaký dojem bych chtěl zanechat na potenciální zaměstnavatele nebo investory. Jaké aspekty mé kariéry jsou nejdůležitější a jak je mohu nejlépe prezentovat? Je lepší soustředit se na konkrétní obor, nebo by bylo moudré naznačit i širší spektrum dovedností? A co třeba moje hodnoty a životní filozofie – jak moc mají tyto věci vliv na to, jak mě lidé vnímají ve světě podnikání? Pokud máte zkušenosti s vytvářením profesního příběhu nebo víte, jak by měl takový příběh vypadat, budu vděčný za každou radu. Co byste doporučili zahrnout do svého příběhu tak, aby byl zajímavý a přitažlivý pro ostatní?

178 slov
1.8 minut čtení
27. 8. 2022
Soňa Prokopová

Takže, co se týče profesionálního příběhu, myslím, že je dobrý začít od toho, co tě vlastně motivovalo jít do toho oboru. Klíčem je najít takový ten osobní prvek, něco, co tě odlišuje od ostatních. Určitě zahrň nějaké ty úspěchy, ale taky překážky, co jsi musel překonat. To ukáže, že jsi odolný a že si vážíš svých zkušeností.

Vzdělání a pracovní zkušenosti jsou jasné, ale zkus to okořenit něčím víc osobním – třeba jaké hodnoty tě vedou nebo jaká byla tvoje největší inspirace. Což by mohlo navíc ukázat tvou vášeň pro obor.

Pokud máš široké spektrum dovedností, klidně to naznač, ale snaž se to vztáhnout k tomu, co skutečně děláš nebo do čeho se chceš posunout. V dnešní době je důležité mít nějakou specializaci, ale zároveň nezapomeň na to široké spektrum. A nakonec – určitě nezapomeň na svoji filozofii nebo hodnoty. Ty můžou hodně ovlivnit to, jak tě lidé vnímají, a přitom jsou natolik osobní, že si je zapamatují.

Celkově jde o to být autentický a upřímný – to zanechá největší dojem.

171 slov
1.7 minut čtení
3. 7. 2023
František Svoboda

Myslím, že je fajn zaměřit se na kombinaci různých prvků. Určitě se nezapomeň zmiňovat o svém vzdělání a pracovních zkušenostech, ale taky přidej nějaké osobní příběhy nebo momenty, co tě formovaly. Úspěchy jsou super, ale překážky a jak jsi je překonal, to ukáže tvou vytrvalost a charakter, což je pro zaměstnavatele atraktivní.

Hodně záleží na tom, co chceš sdělit – pokud směřuješ do určitého oboru, tak se na něj zaměř, ale nezapomeň ukázat i širší spektrum dovedností. Třeba něco o hodnotách a filozofii života – to lidi hodně zaujme. Když ukážeš vášeň pro to, co děláš a proč to děláš, určitě zanecháš lepší dojem.

Celkově se snaž být autentický a upřímný. To je podle mě základ. Ať už to budeš prezentovat na LinkedInu nebo během pohovoru, důležité je ukázat svůj příběh tak, aby byl pro ostatní zajímavý a inspirativní.

139 slov
1.4 minut čtení
17. 9. 2023
Robert Dvořáček
Succeed.cz/Články/Osobní značka
Značka jako příběh: Jak vyprávět svůj profesionální příběhJak vytvořit a prezentovat svůj příběh tak, aby zanechal dojem a pomohl budovat vaši identitu na trhu? Přečtěte si, jak efektivně vyprávět svůj příběh...
1000 slov
10 minut čtení
23. 8. 2021
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky