Strach z nařízení a změn v pracovním režimu
Chtěl bych se podělit o svoje pocity, protože už delší dobu mě trápí strach z těch všelijakých nařízení a změn, co se dějí v pracovním světě. Nežiju v nějaké velké firmě, ale i tak cítím, že jakmile přijde nějaká novinka, jako třeba práce z domova nebo jiný systém organizace práce, tak mě to dost znervózňuje. Nevím, jestli jsem jenom přecitlivělý nebo jestli je to normální, ale každá zpráva o nějakém přechodu na nový režim mi nahání hrůzu. Mám pocit, že se mi může změnit celý denní rytmus a jak to ovlivní spolupráci s kolegy. Jak se s tím vypořádat? Co dělat, když mám pocit, že tyhle změny se mnou zamávají? Mám si snažit udržet pozitivní myšlení nebo je lepší se připravovat na nejhorší scénáře? To vše mě nenechává v klidu a nevím, jak se s tím vyrovnat. Zajímalo by mě, jestli máte někdo podobné zkušenosti, co vám pomohlo překonat ten strach z neznámého a jak jste se adaptovali na nové pracovní podmínky. Mám obavy z toho, že to může ovlivnit i moji kariéru nebo možnost postupu v práci. Je někdo, kdo prošel podobnými pocity a našel způsob, jak se s tím vyrovnat? Jak můžu najít rovnováhu mezi tímto strachem a potřebou být flexibilní? Děkuji za jakoukoli radu.