Succeed.cz/Fórum/Jak se mám představit na online networkingové akci?

Jak se mám představit na online networkingové akci?

Mám takovou otázku ohledně online networkingových akcí. Chtěl bych vědět, jak se vlastně správně představit, když se připojím k nějaké té akci. Vím, že první dojem je strašně důležitý a já chci udělat ten nejlepší dojem, ale nevím, kde začít. Mám říct jen svoje jméno a co dělám, nebo je dobré přidat něco osobnějšího? Jak dlouhá by měla být ta moje prezentace? A co vlastně vůbec říkat? Mám zmínit svoje zkušenosti nebo spíš to, co hledám, nebo koho chci potkat? Jakým způsobem se mám snažit navázat konverzaci s ostatními účastníky? Je lepší být stručný a jasný nebo naopak podrobněji vyprávět o svých projektech? Co když se zrovna potkám s někým, koho obdivuju nebo kdo je pro mě inspirací? Měl bych se snažit o nějaký vtip nebo vtipkování, nebo je lepší říct to vážněji? A jak navázat další kontakt po akci? Je dobré hned požádat o spojení na LinkedIn nebo počkat? Pokud máte nějaké tipy nebo rady, budu moc rád! Díky moc!

161 slov
1.6 minut čtení
26. 4. 2024
Markéta Charvátová

Představování na online networkingových akcích může být trochu oříšek, ale tady je pár tipů. Jasně, jméno a co děláš je základ, ale přidej i něco osobního, třeba jak ses dostal k tomu, co děláš – to lidi zaujme víc. Ideální čas na prezentaci by měl být tak kolem 30 sekund, aby to nebylo nudný. Určitě zmínit zkušenosti a co hledáš, to ukazuje, že máš zájem a víš, co chceš.

Pokud jde o konverzaci s ostatními, buď přátelský a otevřený. Můžeš začít otázkami o jejich projektech nebo názorech, tím se hezky rozproudí debata. Vtipy jsou fajn, ale pozor na to – ne každý má rád humor. Když potkáš někoho inspirativního, klidně mu řekni, že ho obdivuješ, ale nebuď moc nátlaku.

Po akci určitě zkus poslat žádost o spojení na LinkedIn co nejdřív, než se na to zapomene. Pár poznámek k tomu, co jste si říkali, ti pomůže v budoucnu navázat kontakt. Hlavně buď sám sebou a nezapomeň si to užít!

157 slov
1.6 minut čtení
8. 2. 2024
Dana Šebestová

Představování na online networkingových akcích je důležitý moment, tak tady pár tipů. Začni s krátkým a jasným představením, jako je tvoje jméno a co děláš. Můžeš přidat něco osobního, třeba jaký máš zájem nebo co tě motivuje. Max tak 30 sekund, aby si lidi nezapomněli, že tam vlastně jsi.

Když se potkáš s někým, koho obdivuješ, klidně to řekni. Vtipkování je fajn, když to sedí k situaci, jinak radši zůstaň v klidu. Zmiň i to, co hledáš – lidi na spolupráci nebo inspiraci, aby si navázal další konverzace.

Pak se snaž zapojit do diskusí a pokládejte otázky ostatním. Tím udržíš konverzaci živou. Po akci neváhej a spoj se na LinkedIn, ale můžeš počkat pár dní, to je taky ok. Hlavně se neboj být sám sebou a užij si to!

127 slov
1.3 minut čtení
16. 10. 2024
Marcela Krausová
Succeed.cz/Články/Síla networking
Taktiky úspěšného networkingu na akcích: Jak efektivně navazovat kontakty v online prostředí?Objevte klíčové strategie pro budování profesní sítě na networkingových akcích a ve virtuálním světě, které vám pomohou dosáhnout úspěchu.
1000 slov
10 minut čtení
29. 11. 2021
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky