Succeed.cz/Fórum/Jak začít konverzaci s někým novým?

Jak začít konverzaci s někým novým?

Přemýšlím, jak navázat kontakt s někým, koho vůbec neznám. Někdy se ocitnu v situaci, kdy potkám někoho zajímavého, třeba na networkingové akci nebo dokonce i na sociálních sítích, ale nevím, co říct. Mám strach, že udělám špatný dojem nebo že ta osoba nebude mít zájem o konverzaci. Jak to vlastně udělat? Je lepší začít s nějakou osobní otázkou nebo spíš něco neutrálního, jako je počasí nebo aktuální události? A co třeba oslovit někoho na platformě jako LinkedIn? Jaké konkrétní fráze použít, aby to nepůsobilo příliš strojeně? Přemýšlím, jestli bych měl zmínit nějaké společné zájmy nebo je lepší prostě být přímočařejší. Co když mě dotyčná osoba odmítne nebo nebude reagovat? Jak se s tím vyrovnat? Zajímalo by mě i, jak reagovat, když někdo osloví mě. Jaké tipy na zahájení konverzace máte vy? Možná máte nějaké vlastní zkušenosti nebo triky, které vám fungovaly v minulosti? Každý víme, jak důležité je budovat síť kontaktů v dnešní době, ale jak to udělat efektivně a bez stresu?

162 slov
1.6 minut čtení
19. 8. 2024
Richard Valenta

Takže, když chceš začít konverzaci s někým novým, tak nejlepší je buď něco jednoduchého a neutrálního, třeba jak se má, co si myslí o akci nebo aktuálním tématu, co zrovna frčí. V networkingových situacích je fajn zmínit i něco o práci nebo oboru, ve kterém jste oba. Na LinkedIn můžeš napsat něco jako: "Ahoj, vidím, že se zajímáš o [téma], já také!" A pak se ptej, co ho na tom baví. Když tě odmítnou, neber to osobně, prostě jsi zkusil a jdeš dál. Když tě někdo osloví, snaž se být otevřený a přátelský. Důležité je nebát se udělat první krok a být sám sebou. Není to tak těžké, jak to vypadá.

111 slov
1.1 minut čtení
30. 7. 2024
Zuzana Tichá

Když chceš začít konverzaci s někým novým, klíčem je být přirozený a otevřený. Místo počasí zkus něco, co máš společného nebo co tě na dané osobě zaujalo. Například, pokud jste na akci, můžeš říct něco jako "Jak se ti líbí dnešní program?" nebo "Co tě přivedlo sem?" To se dá použít i na LinkedIn – třeba zmínit společného známého nebo podobné zájmy v oboru. Hlavně se snaž nevypadat nervózně, většina lidí ocení, když někdo udělá první krok. A co se týče odmítnutí, to se prostě stává, neber si to osobně. Když někdo osloví tebe, buď otevřený a reaguj pozitivně – třeba "Ahoj, díky za oslovení! Co děláš?" Vždycky je fajn mít v záloze pár otázek nebo témat, o kterých můžeš mluvit. Takže klidně experimentuj a uvidíš, co funguje.

128 slov
1.3 minut čtení
12. 8. 2024
Milan Král
Succeed.cz/Články/Síla networking
Taktiky úspěšného networkingu na akcích: Jak efektivně navazovat kontakty v online prostředí?Objevte klíčové strategie pro budování profesní sítě na networkingových akcích a ve virtuálním světě, které vám pomohou dosáhnout úspěchu.
1000 slov
10 minut čtení
29. 11. 2021
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky