Succeed.cz/Fórum/Jak si udržet kontakty po networkingové akci?

Jak si udržet kontakty po networkingové akci?

Bylo to super, ta networkingová akce, ale teď přemýšlím, jak si udržet všechny ty kontakty, co jsem tam získal. Vím, že je důležité budovat vztahy a ne jen sbírat vizitky, ale jak na to? Mám si je ukládat do nějaké aplikace nebo spíše do excelu? A co pak, jak s nimi komunikovat, abych nezapadl do davu? Zkoušel jsem posílat follow-up e-maily, ale někdy mám pocit, že to zní moc formálně a lidé na to nereagují. Jak často bych měl psát? Je lepší se domluvit na schůzce osobně nebo to dělat přes sociální sítě jako LinkedIn? Slyšel jsem, že sdílení zajímavého obsahu může být taky dobrý způsob, jak udržet kontakt, ale co konkrétně sdílet? A co když někdo odepisuje pomalu nebo vůbec? Jak se s tím vyrovnat? Nechci působit dotěrně, ale zároveň chci, aby o mě věděli. Jsou nějaké tipy nebo triky, které byste doporučili pro udržení kontaktu s lidmi z networkingových akcí? Díky!

153 slov
1.5 minut čtení
28. 3. 2023
Václav Zich

Takže, to je klasika. Po takovém networkingovém eventu je fajn si udělat pořádek v kontaktech. Můžeš použít aplikaci jako je například HubSpot nebo LinkedIn, kde si můžeš uložení kontakty a poznámky. Excel je taky ok, ale není tak přehledný jako specializované aplikace. Co se týče komunikace, zkuste třeba posílat občas nějaký krátký e-mail s otázkou, jak se mají, nebo jestli mají novinky. Není potřeba psát formální zprávy, stačí něco přátelského a ne moc dlouhého.

Osobní schůzky jsou super, ale pokud se to nehodí, LinkedIn je skvělý pro udržení kontaktu. Můžeš tam sdílet zajímavé články nebo posty, co tě zaujaly – to lidi motivuje k reakci. Když někdo neodepisuje, tak to neber osobně, lidi jsou často zaneprázdnění. Zkus napsat třeba jednou za měsíc něco zajímavého nebo se zeptat na názory na aktuální trendy v oboru. Udržuj kontakt bez nátlaku a časem se to určitě vyplatí.

143 slov
1.4 minut čtení
25. 11. 2024
Michal Hampl

Zvládnout udržení kontaktu po networkingovce není nic jednoduchýho, ale dá se to. Já osobně doporučuju si kontakty ukládat do nějaký aplikace, třeba LinkedIn je fajn, protože tam můžeš snadno vidět, co lidi dělají a jak se rozvíjejí. Když jdeš na schůzky, tak je to super, ale když to není možný, zkus třeba občas napsat něco osobního nebo zajímavýho přímo přes zprávy.

Co se týče follow-upu, tak klidně pošlete e-mail hned po akci, ale snažte se být víc osobní – zmínit něco konkrétního z vaší konverzace, aby si vzpomněli. Nezní to tak formálně a lidi na to lépe reagují.

Pokud pošlete zprávu a nikdo neodepisuje, nevěšej hlavu. Někteří jsou prostě zaneprázdněný nebo nepřemýšlí o tom, že by měli odpovědět. Zkus po čase znovu napsat a třeba sdílet nějaký zajímavý článek nebo novinky z oboru. Sdílení obsahu je fakt dobrý způsob, jak udržet vztah – dejte jim tip na něco, co by mohlo zajímat právě je.

Přes sociální sítě je to fajn, ale občas je dobré sejít se i face-to-face. Čím víc osobních interakcí máte, tím líp se ty vztahy budujou. Takže drž se pravidla „čím víc kontaktů, tím víc příležitostí“, a neboj se to zkoušet! Akorát to chce trpělivost.

197 slov
2 minut čtení
10. 1. 2025
Anna Janečková
Succeed.cz/Články/Síla networking
Jak vytvořit dlouhodobé vztahy v síti: Klíčové strategie pro udržení kontaktůObjevte osvědčené metody, jak budovat a udržovat dlouhodobé profesionální vztahy, které maximalizují vaše kariérní příležitosti.
1000 slov
10 minut čtení
5. 11. 2022
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky