Můžou freelanceri čerpat zaměstnanecké benefity jako dovolenou?
Zajímalo by mě, jak to vlastně je s těmi benefity pro freelancery. Mám na mysli hlavně dovolenou. Když pracujete jako freelancer, tak nemáte standardní pracovní poměr, takže se ptám, jestli vůbec máte nárok na něco jako dovolená nebo podobné výhody. Vím, že někteří freelanceri si třeba platí zdravotní pojištění a mají možnost si odkládat peníze na důchod, ale co ta dovolená? Je pravda, že když si naplánuji volno, tak vlastně nemůžu nic vydělat, a to mě dost stresuje. Existují nějaké možnosti, jak si volno naplánovat a přitom neztratit příjem? Dalo by se to nějak vyřešit? Jak to dělají ostatní freelanceri? Mají nějaké tipy nebo triky, jak si užít dovolenou a zároveň nepřijít o zakázky? Ještě jsem slyšel o různých platformách a programech, které by měly nabízet něco jako "dovolenou pro freelancery", ale nevím, co si o tom mám myslet. Funguje to vůbec? A pokud ano, tak jaké to má podmínky? Je to vůbec reálné v dnešní době být freelancer a mít nějaké benefity jako klasický zaměstnanec? Jak jste to řešili vy? Díky za jakékoli rady alebo zkušenosti.