Jak se soustředit na plánování času a neztratit se v chaosu?
Čau, potřebuji trochu poradit. Poslední dobou mám hrozný problém se soustředit, a to mi fakt komplikuje život, hlavně když se snažím plánovat svůj čas. Mám spoustu úkolů, které bych měl udělat, ale jakmile se posadím k počítači nebo vezmu papír do ruky, mozek mi úplně vypne. Všude kolem mě jsou rozptýlení, jako notifikace na telefonu, lidé, co kolem mě pořád chodí, a já se pak začnu zabývat úplně nesmyslnými myšlenkami. Rád bych našel nějaké tipy na efektivní plánování času, které by mi pomohly dostat se zpátky do hry a konečně něco udělat. Jaké techniky nebo metody používáte vy, když potřebujete být produktivní, ale máte problém se soustředěním? Existují nějaké konkrétní triky, jak si zorganizovat den tak, abych se mohl soustředit na úkoly a neodcházel od nich kvůli rozptylování? Zkoušel jsem už několik aplikací na správu času, ale většinou mi to stejně nepomůže a já pořád skončím s pocitem, že nic nedělám. Můžete doporučit nějaké jednoduché strategie nebo třeba i literaturu, která připomíná základy plánování a soustředění? Díky moc za jakékoliv rady!