Succeed.cz/Fórum/Jaké zvyky mají úspěšní podnikatelé, které bych měl následovat?

Jaké zvyky mají úspěšní podnikatelé, které bych měl následovat?

V dnešním rychle se měnícím světě podnikání je pro mě jako pro začínajícího podnikatele velmi důležité najít inspiraci a motivaci od těch, kteří již dosáhli úspěchu. Napadlo mě, jaké konkrétní zvyky a rutiny mají lidé, kteří jsou v podnikání úspěšní? Jakým způsobem organizují svůj čas, jak přistupují k plánování nebo jak se vyrovnávají se stresovými situacemi? Zajímalo by mě, zda věnují pozornost osobnímu rozvoji, například vzděláváním nebo čtením knih? Jak důležitá je pro ně síť kontaktů a budování vztahů s dalšími podnikateli? Možná existují nějaké specifické techniky, které používají pro zvýšení produktivity nebo efektivního rozhodování. Rád bych se dozvěděl více o tom, jakým způsobem si nastavují cíle a jak je pravidelně vyhodnocují. Myslíte si, že některé zvyky jsou univerzální a platí pro všechny typy podnikání, nebo záleží na oboru? Pokud máte zkušenosti s tím, co konkrétně funguje u úspěšných podnikatelů a co byste doporučili mně či jiným začátečníkům, budu vděčný za každou radu. Jaké zvyky byste mi doporučili následovat, abych se mohl posunout vpřed a uspět v digitálním věku?

169 slov
1.7 minut čtení
11. 10. 2024
Miroslava Říhová

Tak já ti napíšu pár věcí, co jsem načerpal od úspěšných podnikatelů. První věc, co dělají, je plánování. Většina jich má nějaké ranní rutiny, kdy si stanoví priority na den. Je to o tom mít jasný cíl před sebou. Pak fakt hodně čtou, ať už knížky nebo články o svém oboru, protože vzdělání je klíčové.

Další věc je networking. Vytváří si vztahy s lidmi v oboru, protože kontakty jsou důležitý. Často dělají i nějaké akce nebo se účastní konferencí. Zvládání stresu je taky důležitý, často cvičí nebo meditují, aby se udrželi v pohodě.

Co se týče produktivity, používají různé techniky jako Pomodoro nebo GTD (Getting Things Done). A ještě něco - pravidelně si vyhodnocují cíle a úspěchy, aby věděli, co funguje a co ne. Takže jo, tyhle zvyky by ti mohly hodně pomoct, ať už jsi v jakýmkoliv oboru.

138 slov
1.4 minut čtení
18. 1. 2025
Simona Pavlíková

Když se podíváš na úspěšné podnikatele, tak mají pár společných rysů. První věc, co dělají, je plánování. Většina z nich si dává cíle a pravidelně je kontroluje. Mnohdy používají různý techniky jako SMART cíle, aby to měli jasný. Pak je to organizace času – hodně z nich pracuje s kalendářem a blokují si čas na důležitý úkoly.

Osobní rozvoj je taky velký téma. Čtou knihy, navštěvují kurzy a snaží se učit nový věci. Udržují si přehled o trendech v oboru, ale i mimo něj. Co se týče stresu, tak často cvičí nebo meditují, aby se udrželi v pohodě.

Síť kontaktů je pro ně klíčová – budují vztahy s ostatními podnikateli, účastní se networkingových akcí a neustále hledají příležitosti k spolupráci. Někdo třeba používá i mentory, což může hodně pomoct.

Pak jsou tu i techniky pro zvýšení produktivity – například Pomodoro technika nebo různý aplikace na správu úkolů. Je dobrý mít i nějaké rituály na začátku a konci dne, aby ses dostal do flow.

Je pravda, že některé zvyky jsou univerzální, ale záleží na oboru a osobních preferencích. Takže si z toho vyber, co ti sedí nejvíc, a začni to praktikovat.

187 slov
1.9 minut čtení
18. 1. 2025
Jakub Paleček
Succeed.cz/Články/Mindset úspěšného člověka
Zvyky úspěšných podnikatelů: Co nás mohou naučit?Zjistěte, jaké každodenní návyky praktikují úspěšní podnikatelé a jak je můžete implementovat do vlastního života, aby se vám podařilo uspět v podniká...
1000 slov
10 minut čtení
4. 9. 2023
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky