Succeed.cz/Fórum/Co dělají úspěšní podnikatelé jinak než ostatní?

Co dělají úspěšní podnikatelé jinak než ostatní?

Přemýšlel jsem nad tím, co vlastně dělá úspěšné podnikatele odlišnými od těch ostatních, kteří se snaží, ale ne a ne se dostat na vrchol. Zajímá mě, jestli jde o nějaké specifické návyky, které mají, nebo snad o jejich přístup k práci a životu jako takovému. Možná je to v jejich myšlení? Dávají si cíle, které jsou pro většinu lidí příliš ambiciózní, nebo mají prostě lepší strategii, jak se dostat k úspěchu? Taky mě zajímá, jestli se více spoléhají na týmovou práci a delegování úkolů, zatímco ostatní se snaží vše zvládnout sami. Je možné, že úspěšní podnikatelé více investují do sebe a svého vzdělávání, čtou knihy o osobním rozvoji nebo se účastní různých workshopů? Jak moc hraje roli jejich síť kontaktů a jak s nimi pracují? A co takový mindset? Mají nějaké speciální techniky na překonávání problémů nebo na zůstání motivovaní v těžkých časech? Zkrátka by mě zajímalo, co přesně dělají jinak ti, kdo opravdu uspěli ve svých oborech. Rád bych slyšel názory všech, co si o tom myslíte.

168 slov
1.7 minut čtení
21. 3. 2024
Božena Bartošová

No, úspěšní podnikatelé mají prostě jiný mindset. Nejde jen o ambice, ale hlavně o to, jak přistupují k problémům a selháním. Oni se nebojí riskovat a berou neúspěch jako příležitost k učení. Hodně investují do sebe – čtou knihy, navštěvují kurzy, prostě pořád se vzdělávají. Taky mají silnou síť kontaktů, což je v byznysu fakt důležité. Většinou umí delegovat úkoly a nesnaží se vše dělat sami – to je podle mě klíčový rozdíl. Mají prostě strategii a jasné cíle, které jdou za každou cenu splnit. No a motivaci si udržují různýma technikama, jako jsou vizualizace nebo pravidelná reflexe toho, co dělají. Takže je to prostě mix všech těchhle faktorů, co je dělá úspěšnějšími.

113 slov
1.1 minut čtení
27. 1. 2024
Antonín Kučera

Úspěšní podnikatelé si většinou stanovují jasné cíle a mají strategii, jak jich dosáhnout. Nejde jen o ambice, ale o konkrétní plány a akce. Důležitý je taky mindset – většinou se nebojí selhání a berou ho jako příležitost k růstu. Týmová spolupráce je další klíčová věc – umějí delegovat úkoly a spolehnout se na ostatní, zatímco mnozí se snaží vše zvládnout sami a pak se zaseknou. Investují do sebe, čtou knihy, chodí na školení a neustále se rozvíjejí. Síť kontaktů je taky zásadní, hodně času věnují networkingovým akcím, kde si budují vztahy. A když přijde krize, mají techniky, jak zůstat motivovaní – třeba si připomínají svoje úspěchy nebo dělají mentální cvičení. Takže shrnuto: plánování, týmovost, učení se a odolnost v těžkých časech – to jsou faktory, které je odlišují od ostatních.

130 slov
1.3 minut čtení
30. 8. 2024
Ladislav Novák
Succeed.cz/Články/Mindset úspěšného člověka
Zvyky úspěšných podnikatelů: Co nás mohou naučit?Zjistěte, jaké každodenní návyky praktikují úspěšní podnikatelé a jak je můžete implementovat do vlastního života, aby se vám podařilo uspět v podniká...
1000 slov
10 minut čtení
4. 9. 2023
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky