Succeed.cz/Fórum/Jak pozitivní myšlení pomáhá při podnikatelských rozhodnutích?

Jak pozitivní myšlení pomáhá při podnikatelských rozhodnutích?

V poslední době se stále více mluví o důležitosti pozitivního myšlení v podnikání. Zajímalo by mě, jak konkrétně to pozitivní myšlení ovlivňuje naše rozhodování v podnikatelské sféře. Když se podíváme na úspěšné podnikatele, často zmiňují, že klíčem k jejich úspěchu je nejen dřina a strategické plánování, ale také optimistický přístup k výzvám a problémům. Jak může pozitivní myšlení pomoci zvládat stres, který s podnikáním přichází? Může mít vliv na to, jak se vyrovnáváme s neúspěchy nebo kritikou? A co víc, jak nám tato mindsetová změna může pomoci při hledání nových příležitostí? Myslíte si, že když se na situace díváme z pohledu příležitosti místo překážky, máme větší šanci uspět? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké konkrétní příklady nebo osobní zkušenosti, kdy vám pozitivní myšlení pomohlo učinit dobré rozhodnutí při vedení vašeho podnikání. Je to opravdu jen o tom jít si za svými sny, nebo je za tím něco víc? Jaké techniky nebo strategie používáte pro udržení pozitivního myšlení v těžkých chvílích? Rád bych slyšel názory a tipy od ostatních podnikatelů, kteří se snaží udržet optimistický přístup ve světě plném nejistoty.

180 slov
1.8 minut čtení
25. 3. 2024
Zdeňka Kotková

Pozitivní myšlení je fakt důležitý v podnikání. Když na věci koukáš s optimismem, líp se ti zvládaj stresový situace. Místo toho, abys brečel nad neúspěchy, hledáš, co se z toho dá naučit a jak to posunout dál. U mě to třeba fungovalo, když jsem měl problém s dodavateli – místo výčitek jsem se zaměřil na hledání alternativ a nakonec to vedlo k lepšímu partnerství.

Jo a když se díváš na překážky jako na příležitosti, máš větší šanci uspět. Taky to pomáhá motivovat tým, když vidí, že i v těžkých chvílích se snažíš najít něco pozitivního.

Osobně používám vizualizaci a afirmace, abych si udržel dobrou náladu. Když je den blbej, prostě si připomenu svoje úspěchy a co chci dokázat. Takže jo, pozitivní myšlení není jen o snění, ale konkrétní techniky ti fakt můžou pomoct udělat lepší rozhodnutí.

136 slov
1.4 minut čtení
23. 8. 2023
Marcela Krausová

Tak pozitivní myšlení je fakt klíčový. Když se na svět díváš s optimismem, hned jinak reaguješ na problémy. U mě to bylo třeba tak, že když jsem narazil na nějaký větší problém, místo abych panikařil, tak jsem se snažil najít řešení. Tím pádem jsem neměl takový stres a dokázal jsem se soustředit na to, co je důležitý.

Když něco nevyšlo, bral jsem to jako příležitost k naučení. Místo abych se litoval, jsem se ptal, co můžu zlepšit. To mi pomáhá i při kritice od ostatních. Všichni děláme chyby a pozitivní přístup ti pomůže brát zpětnou vazbu konstruktivně.

Hodně mi taky pomáhá si psát deník, kde reflektuju úspěchy i neúspěchy. Tak vidím, jak daleko jsem došel a co všechno jsem překonal. Je to motivující a posiluje to ten optimistický mindset.

Jo a když se díváš na situace jako na příležitosti místo překážek, máš větší šanci uspět. To je pravda! Je dobrý hledat ty pozitivní stránky každé situace. Co se týče technik, tak já třeba medituju nebo cvičím. Pomáhá mi to udržet hlavu v klidu.

Celkově je to o tom si věřit a jít za svými sny, ale zároveň být připravený na překážky a umět se adaptovat. Takže jo, pozitivní myšlení má obrovský vliv na podnikání.

200 slov
2 minut čtení
28. 6. 2024
Rudolf Dubský
Succeed.cz/Články/Mindset úspěšného člověka
Moc pozitivního myšlení v podnikání: Jak ovlivňuje vaše rozhodováníObjevte sílu pozitivního myšlení v podnikání a zjistěte, jak ovlivňuje rozhodování a přispívá k lepším výsledkům. Naučte se techniky, které vám pomoho...
1000 slov
10 minut čtení
1. 7. 2021
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky