Succeed.cz/Fórum/Pozitivní přístup v byznysu - vaše zkušenosti?

Pozitivní přístup v byznysu - vaše zkušenosti?

Zajímalo by mě, jak moc vám pozitivní přístup pomohl v podnikání? Mám na mysli příklady, kdy jste se třeba ocitli v těžké situaci, ale díky optimistickému pohledu jste dokázali najít řešení. Jaké konkrétní situace vám napadnou? Možná jste měli náročné jednání s klientem nebo jste čelili krizi ve firmě, ale místo paniky jste si řekli, že to zvládnete, a nakonec jste dosáhli úspěchu. Ráda bych slyšela i o tom, jak váš pozitivní postoj ovlivnil tým kolem vás. Přineslo to lepší výsledky? Získali jste díky tomu nové zákazníky nebo se zvýšila morálka zaměstnanců? Jaké techniky nebo myšlenkové vzorce používáte pro udržení pozitivního přístupu v každodenním podnikání? Myslíte si, že je důležité mít takový pohled na věc v dnešní nejisté době? Jaké inspirativní příběhy můžete sdílet, které dokazují sílu optimismu v podnikání? Věřím, že vaše zkušenosti mohou být pro ostatní velmi užitečné a motivující.

142 slov
1.4 minut čtení
17. 2. 2024
Zuzana Machačová

Pozitivní přístup je fakt klíčový, když se věci nedaří. Mám za sebou pár situací, kdy jsem měl pocit, že je konec světa. Například, když jsem ztratil velkého klienta a myslel si, že to zabije celý projekt. Místo paniky jsem si řekl, že to zvládnu a začal hledat nové příležitosti. Nakonec jsem našel lepšího klienta, který měl větší rozpočet. Tým byl najednou motivovanější, protože jsme všichni viděli, že to jde i jinak.

Také, když jsme čelili krizi s cash flow, místo abychom se litovali, začali jsme brainstorming a vymysleli nové produkty. Náš optimismus se přenesl na ostatní a morálka týmu šla nahoru.

Teď používám techniky jako pravidelný feedback a otevřenou komunikaci. Je důležité mít optimistický pohled, zvlášť teď, když je vše tak nejisté. Inspirace může přijít z každé krize, stačí se na to dívat jako na příležitost. Věřím, že pozitivní myšlení fakt pomáhá nejen přežít, ale i prosperovat.

146 slov
1.5 minut čtení
28. 1. 2024
Olga Havlová

Můžu říct, že pozitivní přístup mě hodně pomohl, hlavně když jsem čelil těžkým situacím. Například jsme měli velký projekt, který se najednou zasekl kvůli problémům s klientem. Místo abychom panikařili, sedli jsme si a zkusili najít řešení - nakonec jsme přišli s novým návrhem, který klienta oslovil a projekt se rozjel. Tým to nakoplo, protože viděli, že se dá věci zvládnout i v těžkých chvílích. Morálka šla nahoru a začali jsme spolu lépe komunikovat.

Jinak si myslím, že je důležité udržovat pozitivní myšlení i v nejistých časech. Pomáhá mi to víc než panikařit nebo se bát neúspěchu. Příležitosti jsou všude kolem nás, jenom je musíme vidět. Takže když narazíme na problém, spíš hledám možnosti a anebo jak ho obrátit ve svůj prospěch než se utápět v negativu. Zkrátka, ten optimismus se pak přenáší na ostatní a může to vést k lepším výsledkům i novým zákazníkům.

145 slov
1.5 minut čtení
16. 6. 2024
Marcela Šrámková
Succeed.cz/Články/Mindset úspěšného člověka
Moc pozitivního myšlení v podnikání: Jak ovlivňuje vaše rozhodováníObjevte sílu pozitivního myšlení v podnikání a zjistěte, jak ovlivňuje rozhodování a přispívá k lepším výsledkům. Naučte se techniky, které vám pomoho...
1000 slov
10 minut čtení
1. 7. 2021
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky