Succeed.cz/Fórum/Kde hledat inspirativní lidi na internetu?

Kde hledat inspirativní lidi na internetu?

Jsem na cestě k tomu, abych se stal úspěšným podnikatelem a neustále hledám nové zdroje inspirace a motivace. Zajímalo by mě, kde bych mohl najít lidi, kteří mě dokážou inspirovat a posunout mé myšlení dál. Myslím tím nejen úspěšné podnikatele, ale také kreativce, inovátory a třeba i zajímavé osobnosti z různých oborů. Hledal jsem na sociálních sítích, ale často se mi zdá, že je tam spousta šumu a ne vždycky narazím na ty správné lidi. Zkoušel jsem LinkedIn, ale i tam je to někdy těžké, protože nevím, koho přesně hledat. Napadlo mě, že by mohli být fajn i podcasty nebo videa na YouTube, ale zase nevím, kde začít. Existují nějaké konkrétní skupiny nebo platformy zaměřené na networking? Jaké jsou vaše zkušenosti s hledáním inspirace online? Kde jste našli nejzajímavější osobnosti, které vás motivovaly k rozvoji? Rád bych slyšel o vašich tipech a doporučeních. Díky!

144 slov
1.4 minut čtení
15. 5. 2024
Barbora Kopecká

Tady je pár tipů, kde hledat inspirativní lidi. Zkus se podívat na platformy jako Meetup, kde můžeš najít různé akce zaměřené na podnikání, kreativitu nebo inovace. Skvělý je taky Reddit, konkrétně subreddity jako r/entrepreneur nebo r/startups, tam se pohybují zajímaví lidé s různými zkušenostmi. Podcasty jsou fajn, zkus třeba "How I Built This" nebo "The Tim Ferriss Show", tam najdeš příběhy úspěšných podnikatelů. YouTube kanály jako Valuetainment nebo TED Talks taky nabízejí spoustu inspirace. Na LinkedIn sleduj influencery v oboru podnikání a technologie. Dále Facebook má skupiny zaměřené na networking, stačí hledat podle klíčových slov. Hlavně to chce trpělivost, občas to chce prostě probrouzdat a najít ty správné lidi.

109 slov
1.1 minut čtení
27. 12. 2023
Veronika Tomešová

To je dobrý dotaz. Mě osobně hodně inspirovaly podcasty, třeba "How I Built This" s Guyem Razem. Tam mluví s různýma podnikatelama o jejich cestě k úspěchu. Na YouTube sleduju TED Talks, kde najdeš spoustu zajímavých osobností a jejich myšlenky. Co se týče sítí, zkus Facebook skupiny jako „Podnikatelé“ nebo „Startupy“, tam se potkáš s lidma, co mají podobné cíle. LinkedIn je fajn, ale chce to hledat specificky podle zájmů a oborů, jinak je to chaos. Můžeš taky zkusit Meetup, tam jsou akce zaměřené na networking. Hodně štěstí na tvé cestě!

91 slov
0.9 minut čtení
8. 6. 2024
Ivana Nováková
Succeed.cz/Články/Mindset úspěšného člověka
Jak se obklopit inspirativními lidmi pro osobní a profesní rozvojObjevte, jak vytvořit podpůrné prostředí s inspirativními lidmi, kteří vás povzbudí na cestě k úspěchu. Čtěte dál a získejte tipy pro svůj osobní a pr...
1000 slov
10 minut čtení
27. 3. 2022
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky