Succeed.cz/Fórum/Jak se nejlépe připravit na networkingovou akci?

Jak se nejlépe připravit na networkingovou akci?

Přemýšlím, jak se co nejlépe připravit na networkingovou akci, protože to vypadá jako skvělá příležitost poznat nové lidi a navázat užitečné kontakty. Zajímalo by mě, zda je nějaký konkrétní způsob, jak se na takové akce efektivně připravit. Mám na mysli nejen to, co si vzít na sebe, ale i to, jaké téma konverzace si připravit. Jaké otázky by mohly být zajímavé pro ostatní účastníky? A co třeba vizitky? Má smysl je nosit s sebou? Jaké tipy na to máte? Slyšel jsem, že je dobré mít nějakou krátkou prezentaci o sobě, ale co vlastně říct? Je lepší být víc formální nebo spíše uvolněný? A co dělat, když se člověk cítí nervózně nebo nemá koho oslovit? Mohli byste mi poskytnout nějaké užitečné rady nebo třeba i osobní zkušenosti, které by mi pomohly lépe se připravit na tuto situaci? Vím, že networking může otevřít spoustu dveří do budoucnosti a já bych chtěl udělat dobrý dojem. Děkuju za všechny tipy a rady!

158 slov
1.6 minut čtení
30. 5. 2024
Zdeňka Soukupová
Zdeňka Soukupová

Příprava na networkingovou akci není zas tak složitá. První věc, co bych doporučil, je mít jasně promyšlené, co vlastně děláš a co od toho čekáš. Mít krátkou „elevator pitch“ je super – třeba 30 sekund o sobě, co děláš, jaký máš cíl nebo projekt. Oblečení zvol podle typu akce, ale radši něco, v čem se cítíš pohodlně. Vizitky jsou fajn mít, ale nemusíš jich nosit tunu. Dobrý tip je mít pár v kapse pro náhodné setkání. Co se týče konverzace, můžeš začít s otázkou ohledně jejich práce nebo co je na akci zaujalo. Hlavně se snaž být uvolněný a naslouchat, to ostatní potěší. Když se cítíš nervózně, klidně se připoj k nějaké skupině nebo sleduj, jestli někdo nezahajuje konverzaci – většinou to zafunguje. Všichni tam jsou kvůli stejnému důvodu, tak to ber jako šanci poznat lidi a užít si to.

140 slov
1.4 minut čtení
6. 12. 2024
Jiří Košťál
Jiří Košťál

Na networkingovou akci je dobrý mít pár věcí na paměti. Určitě si vezmi vizitky, to je základ. Když potkáš někoho zajímavého, hned mu ji můžeš dát a máš tak šanci, že si tě zapamatuje. Co se týče oblečení, zvol něco pohodlného, ale přitom trochu formálního, aby ses cítil sebevědomě.

Připrav si pár témat na konverzaci. Můžeš mluvit o aktuálních trendech v oboru, nebo třeba o zajímavých projektech, na kterých jsi pracoval. Dobré jsou i otázky jako "Jaké výzvy teď řešíte?" nebo "Co vás letos nejvíc překvapilo?" – to většinou vyvolá zajímavou diskuzi.

Když se cítíš nervózně, zkus začít s někým, kdo vypadá taky osaměle. Třeba se s ním dáš do řeči a pak už to půjde lépe. A nezapomeň, že většina lidí je na takové akce taky nervózní, takže to není nic neobvyklého. Buď prostě sám sebou a snaž se být uvolněný – lidi to ocení.

A jo, mít krátkou prezentaci o sobě je fajn, ale stačí říct jméno, co děláš a co tě baví. Takže směle do toho!

167 slov
1.7 minut čtení
16. 7. 2024
Oldřich Hanzl
Oldřich Hanzl