Jak si udržet týmovou kulturu, když všichni pracujeme z domova?
Téma práce na dálku se v posledních letech stalo velmi aktuálním a myslím, že mnozí z nás čelí podobným výzvám. Jak vlastně udržet týmovou kulturu, když jsme každý zavření doma, s laptopem na klíně a kávou v ruce? Je to vůbec možné? Vždycky jsem si myslela, že týmová soudržnost je něco, co se buduje a prohlubuje při společných obědech nebo neformálních setkáních, ale teď je to všechno jinak. Jak můžeme zajistit, aby se naši kolegové cítili součástí týmu i v téhle distanční době? Mám pocit, že je důležité zachovávat určité rituály – ale jaké? Jak často bychom měli mít videohovory, abychom zůstali naladěni na stejnou vlnu, ale zároveň to nepřehnali a neudělali z toho povinnost? A co aktivity na týmové budování, jsou vůbec efektivní online? Myslím třeba virtuální kvízy nebo odpolední hry. Zajímalo by mě, jestli to někomu funguje a jaké konkrétní metody používáte. Taky se bojím, že lidé začnou pociťovat osamělost nebo izolaci a tím pádem to může negativně ovlivnit jejich motivaci. Jak tedy podpořit pozitivní atmosféru a udělat z práce doma příjemnější zážitek? Máte nějaké tipy nebo osvědčené praktiky? Co vám osobně pomohlo udržet ten správný týmový duch a energii i ve virtuálním světě?