Jak se zbavit pochybností o sobě a věřit svým schopnostem?
V poslední době se mi v hlavě neustále honí myšlenky o tom, jak se zbavit těch nepříjemných pochybností o sobě. Často mám pocit, že nedokážu naplnit očekávání, ať už je to v práci, ve škole nebo i v osobním životě. Snažím se vzpamatovat ze svých chyb, ale pořád mě pronásleduje ten hlodavý pocit, že nejsem dost dobrý. Mám strach, že kdykoliv dostanu nějakou příležitost, tak ji pokazím, protože si nevěřím a moje důvěra ve vlastní schopnosti je na bodu mrazu. Je to zvláštní, protože občas mám úspěchy a lidé mi říkají, že dělám dobrou práci, ale když přijde chvíle na nějaké větší rozhodnutí nebo výzvu, tak se mi vrací všechny tyhle negativní myšlenky. Jak mám začít věřit sám sobě? Co byste doporučili někomu, kdo bojuje s nedostatkem sebedůvěry? Zkoušel jsem různé motivační knihy a videa, ale nic z toho příliš nezabírá. Jak se vlastně dá naučit mít zdravé sebevědomí a co by mi pomohlo zbavit se těchto pochybností? Máte nějaké tipy nebo techniky, které vám osobně pomohly? Děkuji za jakoukoli radu.