Succeed.cz/Fórum/Jak se zabavit při práci, když je toho moc?

Jak se zabavit při práci, když je toho moc?

Někdy mám pocit, že práce na mě padá jako těžký balvan a já se snažím najít nějaký způsob, jak si udržet motivaci a energii. Mám na stole spoustu úkolů, termíny se blíží a já se cítím zahlcený. Nechci jen tak sedět a čekat, až mě práce úplně pohltí, proto přemýšlím, jak se zabavit při práci, když je toho opravdu moc. Zkouším různé techniky, ale stále hledám něco efektivního. Měli byste nějaké tipy na to, co dělat v takových situacích? Například, jaké aktivity by mi mohly pomoci odčerpat tu přebytečnou energii? Možná by pomohlo udělat si krátké přestávky a věnovat se něčemu jinému, ale co přesně? Zajímalo by mě, jestli někdo z vás používá nějaké speciální metody nebo triky, které mu pomáhají udržet si pozornost a zabavit se, když toho má hodně. Jestli máte nějaké osvědčené tipy na relaxaci nebo třeba na to, jak zapojit kreativitu do každodenní rutiny? Jaké máte zkušenosti s tím, když vás to všechno začne dusit a vy potřebujete najít způsob, jak se z toho dostat? Rád bych slyšel, co funguje vám a jaké jsou vaše zkušenosti při zvládání stresu a pracovního zatížení.

186 slov
1.9 minut čtení
22. 10. 2020
Libor Kraus

Když toho máš moc, tak zkus třeba krátký procházky nebo se protáhnout. Fakt to pomůže vyčistit hlavu. Můžeš si třeba nastavit časovač na 25 minut práce a pak 5 minut pauza – to je takovej Pomodoro styl. Během těch pauz si dej třeba kávu nebo si přečti něco zábavnýho. Další věc, co mě pomáhá, je pustit si hudbu, která mě nabudí, nebo klidně něco na pozadí, co mě uklidní. Když se cítím dost zahlcený, tak si dělám seznam toho, co chci stihnout a průběžně to odškrtávám, to dodává pocit kontroly. A klidně i zapoj kreativitu – zkus skicovat nebo psát něco jinýho, co tě baví, to ti pak dá nový nápady i na práci. Hlavně se nezapomínej odměnit za splněný úkoly, i malými věcmi. Tohle fakt pomáhá udržet motivaci.

129 slov
1.3 minut čtení
30. 3. 2024
Dana Vondrová

Když je toho moc, tak občas stačí jen malá změna. Zkus si nastavit časovač na 25 minut, pracuj a pak si dej 5 minut pauzu. Během těch přestávek se protáhni nebo udělej pár dřepů, to ti dodá energii. Další věc – zkus si udělat malý seznam úkolů a označ si ty, co zvládneš rychle. Jak je splníš, budeš mít pocit pokroku. Můžeš si taky pustit hudbu nebo zvuky přírody na pozadí, to mi pomáhá se soustředit. A když fakt nemůžeš, zkus něco kreativního – skicuj, piš si deník nebo se jen tak koukej z okna. Důležitý je najít něco, co tě vytrhne z rutiny. Vždycky se hodí mít na stole pár relaxačních pomůcek – antistresová kulička nebo něco podobného. To ti pomůže trochu se uvolnit.

125 slov
1.3 minut čtení
30. 1. 2024
Karel Liška
Succeed.cz/Články/Osobní růst
Jak vytvořit a udržovat pozitivní mindset v době profesionálních výzev?Objevte osvědčené metody a strategie, jak udržet pozitivní myšlení i v těžkých pracovních situacích. Naučte se, jak překonávat překážky a posilovat sv...
1000 slov
10 minut čtení
29. 7. 2020
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky