Co dělat, když mám pocit, že nikdy nebudu úspěšný?
V poslední době se cítím dost sklesle, protože mám stále silnější pocit, že nikdy nedosáhnu úspěchu, po kterém toužím. Každý den se probouzím s myšlenkami na to, co všechno bych měl udělat, abych se posunul dál ve svém životě a kariéře. Jenže čím víc se snažím, tím víc mám pocit, že se nikam neposouvám. Mám za sebou pár neúspěchů a zdá se mi, že ostatní kolem mě jsou na tom mnohem lépe – mají lepší práci, úspěšnější podnikání nebo prostě jen větší štěstí. Často si říkám, jestli to není načase vzdát to všechno a přijmout fakt, že prostě nemám na to být úspěšný. Zkouším různé strategie pro osobní rozvoj, ale i tak mě přepadají myšlenky o selhání a nedostatku sebevědomí. Jaké kroky bych měl podniknout, abych překonal tenhle negativní pocit? Existuje nějaký způsob, jak si vybudovat zdravější vztah k úspěchu a selhání? Jak se dostat z toho bludného kruhu negativních myšlenek a konečně začít věřit v sebe a své schopnosti? Třeba máte někdo podobné zkušenosti a dokázali jste najít cestu ven z těchto pocitů beznaděje? Jaký je váš názor na to, co vlastně znamená být úspěšný v dnešní době? Jak se vyrovnat s tlakem společnosti a očekáváními ostatních? Rád bych slyšel názory od lidí, kteří prošli něčím podobným alebo mají nějaké rady od odborníků na osobní rozvoj.