Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mě práce na volné noze přestane bavit?

Co dělat, když mě práce na volné noze přestane bavit?

Mám takový problém, co s tím? Pracuji na volné noze už nějakou dobu a ze začátku mě to hrozně bavilo. Měl jsem spoustu různých projektů, zajímavé klienty a cítil jsem se svobodně. Jenže teď mám pocit, že mě to už moc nenaplnuje. Každý den jsem u počítače, snažím se najít motivaci a inspiraci, ale prostě nic. Všechno mi přijde jako rutina. Možná z toho, jak jsem si zvykl na flexibilitu, mě teď ta monotónnost nebaví. Uvažoval jsem o tom, že bych zkusil něco jiného, ale zároveň se bojím změny a neúspěchu. Jak se teda dostat zpět k nadšení pro svoji práci? Existují nějaké tipy nebo triky, jak obnovit kreativitu? Mám přemýšlet o nových projektech nebo se vrátit ke starým klientům? Co vůbec dělat, když mě práce na volné noze už netěší? Je to normální? Jak s tím bojovat? Prosím o rady od těch, co tím prošli. Děkuju.

147 slov
1.5 minut čtení
4. 6. 2021
Daniela Charvátová

No, tohle je fakt častý problém, co lidi na volné noze zažívaj. Někdy je fajn se prostě na chvíli odpojit, zkusit něco jiného, třeba jinou práci nebo projekt. Změna prostředí může hodně pomoct. Taky bych doporučil se setkat s jinýma freelancorama. Vyměnit zkušenosti, inspirovat se. Možná zkusit nějaké online kurzy nebo workshopy, kde se naučíš něco novýho a dostaneš nový pohled na věci.

Nebo zkusit úplně jinou oblast, co tě dřív zajímala. Klidně se vrať k starým projektům nebo klientům, ale snaž se to udělat jinak, přidat do toho něco nového nebo inovativního. Neber to tak vážně, relaxuj a užívej si to. Třeba si naplánuj víc času na koníčky nebo odpočinek, abys přišel na nové nápady a motivaci. To, že jsi unavenej a cítíš se vyhořelý je normální, snaž se s tím něco dělat dřív, než se to zhorší.

138 slov
1.4 minut čtení
5. 11. 2024
Jana Krausová

To, že tě práce na volné noze přestala bavit, je vcelku běžný problém. Mnozí z nás to zažili, tak se neboj. Zkus udělat něco jinak. Možná změň prostředí – třeba si vezmi laptop a jdi pracovat do kavárny nebo parku. Nové prostředí může přinést novou energii. Zvaž taky nové projekty nebo výzvy, co tě zaujmou. Když se ti líbily staré projekty, proč se k nim nevrátit? Nebo zapoj se do nějaké komunity, kde potkáš podobně smýšlející lidi – to může nakopnout kreativitu. A pokud máš pocit, že je to prostě rutina, tak si dej pauzu. Odpočiň si, dělej něco mimo práci a pak se vrať s čistou hlavou. Neboj se změn a experimentuj. Je normální občas ztratit nadšení, ale důležité je to nechat být a hledat nové cesty.

128 slov
1.3 minut čtení
27. 6. 2024
Rudolf Vašek
Succeed.cz/Články/Životní styl na volné noze
Jak si vytvořit efektivní pracovní rutinu na volné noze?Objevte osvědčené postupy pro nastavení denního harmonogramu, který zlepší vaši produktivitu a efektivitu při práci na volné noze.
1000 slov
10 minut čtení
26. 6. 2020
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky