Succeed.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší freelancery platformy v roce 2023?

Jaké jsou nejlepší freelancery platformy v roce 2023?

V dnešní době, kdy se stále více lidí odklání od tradičního zaměstnání a hledá flexibilní možnosti práce, se stává otázka výběru správné platformy pro freelancery stále důležitější. Když se podíváme na rok 2023, jaké jsou vlastně ty nejlepší freelancery platformy, které stojí za to vyzkoušet? Je to stále Upwork nebo Freelancer, nebo možná existují i nové alternativy, které by mohly být zajímavé? Jaké jsou jejich výhody a nevýhody? Mám pocit, že trh s freelancery se vyvíjí rychle a je dobré vědět, kde můžete najít kvalitní zakázky nebo naopak skvělé talenty. Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti s platformami jako Fiverr, Toptal nebo PeoplePerHour? Co takhle specializované platformy zaměřené na určité obory jako design či programování? Jaké máte názory na poplatky, které si tyto platformy účtují? Myslíte si, že se vyplatí investovat čas do vytváření profilu na více než jedné platformě? A co zákaznická podpora a bezpečnost transakcí? To všechno jsou otázky, které mě zajímají a rád bych slyšel od vás, co o tom soudíte. Které platformy vám pomohly nejvíce v roce 2023 a proč? Děkuji předem za vaše názory a tipy!

182 slov
1.8 minut čtení
4. 10. 2020
Robert Tesař

Takže, co se týče freelancery platforem v roce 2023, tak Upwork a Freelancer pořád vedou, ale je tam taky spousta nových možností. Fiverr je určitě známý pro rychlé zakázky a má hodně kreativních věcí, ale občas je těžké se prodrat mezi těmi levnými nabídkami. Toptal je super pro programátory nebo designéry, ale mají přísnější výběrový proces. PeoplePerHour má také své fanoušky, ale já jsem měl pár problémů s komunikací.

Vždycky je dobrý mít profil na víc než jedný platformě, protože tím zvyšuješ šance na zakázky. Poplatky? No, většina platforem si bere dost vysoké provize, což může být frustrující. A co se týče bezpečnosti, většinou to funguje dobře, ale doporučuji být opatrný a dávat si pozor na podezřelé nabídky. Zákaznická podpora bývá různá – u některých platforem je to bída, jinde se ti snaží pomoct. Takže moje doporučení? Zkus víc platforem a uvidíš, co ti sedne nejlíp.

145 slov
1.5 minut čtení
8. 6. 2024
Michaela Ševčíková

Takže, co se týče freelancery platforem v roce 2023, tak Upwork a Freelancer jsou pořád na vrcholu. Ale já osobně jsem zkusil i Fiverr a Toptal a obě mi přišly fajn. Fiverr je super pro rychlé projekty a menší zakázky, ale chce to trochu štěstí, protože tam je dost konkurence. Toptal je spíš pro profíky, takže pokud umíš fakt dobře programovat nebo designovat, můžeš tam najít solidní joby, ale zase si bere víc na poplatcích. PeoplePerHour taky není špatnej, ale měl jsem pocit, že tam není tolik zakázek jako na jiných platformách.

Co se týče poplatků, tak to je vždycky takový oříšek. Každá platforma si vezme svoje a někdy to může být dost vysoký. Rozhodně se vyplatí mít profil na víc než jedný platformě, čím víc jich máš, tím víc příležitostí. Zákaznická podpora většinou není nejlepší, ale zatím jsem neměl nějaké velké problémy s transakcemi. Takže pokud hledáš kvalitní práci nebo talenty, tak rozhodně prozkoumej i specializovaný platformy podle oboru, to může fakt pomoct.

163 slov
1.6 minut čtení
13. 1. 2025
Adam Tvrdík
Succeed.cz/Články/Životní styl na volné noze
Které platformy pro freelancery využívat v roce 2023?Objevte nejlepší online platformy pro freelancery v roce 2023, které pomáhají najít klienty a efektivně spravovat projekty. Přehled nástrojů a rad pro...
1000 slov
10 minut čtení
18. 8. 2020
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky