Succeed.cz/Fórum/Jak začít s automatizací v malém podniku?

Jak začít s automatizací v malém podniku?

Chtěl bych se zeptat, jak vlastně začít s automatizací procesů v malém podniku. Přemýšlím o tom už nějakou dobu, ale nevím, kde začít. Mám malou firmu a cítím, že by mi automatizace mohla ušetřit hromadu času a zvýšit efektivitu, ale mám pocit, že je to pro mě zatím takové velké sousto. Nejde mi jen o peníze, ale chci mít také víc volného času a soustředit se na důležitější věci, než je každodenní rutinní práce. Jaké nástroje nebo software byste doporučili pro začátek? Mám na mysli něco, co není moc složité a zvládne to i někdo jako já, kdo není zrovna technologický nadšenec. Myslíte, že je důležité začít s nějakým konkrétním procesem nebo oblastí v podnikání? A jaké jsou vůbec výhody automatizace? Je to opravdu tak efektivní, jak se říká? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s tímto tématem. Děkuju!

140 slov
1.4 minut čtení
6. 11. 2023
Jindřich Maleček

Automatizaci ve firmě můžeš začít klidně s malýma krokama. Prvním tipem je zaměřit se na opakující se úkoly, co ti zabírají čas. Třeba fakturace, e-maily nebo plánování schůzek. K tomu existujou super nástroje jako Zapier, který ti dokáže propojovat různý aplikace a automatizovat procesy bez nutnosti programování. Pak je tu třeba Trello nebo Asana na organizaci projektů, což ti pomůže mít přehled a ušetří čas na plánování. V každým případě je fajn začít s něčím konkrétním, co tě trápí nejvíc a postupně přidávat další věci. Výhody automatizace jsou jasný – ušetříš čas, snížíš chybovost a můžeš se soustředit na důležitější věci v podnikání. Je to rozhodně efektivní a nemusíš být žádnej geek, abys to zvládl.

115 slov
1.2 minut čtení
29. 4. 2024
Irena Slavíková

Hele, automatizace může fakt změnit hru ve firmě. Nejdřív bych se zaměřil na rutinní úkoly, co ti zabírají čas. Třeba fakturace, správa e-mailů nebo plánování schůzek. Existuje spousta nástrojů, co ti s tím pomůžou a nemusíš být žádný expert. Zkus třeba Trello na projektový management nebo Zapier, to umí propojit různý aplikace a automatizovat úkoly bez nutnosti programování.

Začni s jedním procesem, co ti vážně leze na nervy a postupně přidávej další. Výhody jsou jasný - ušetříš čas, snížíš chybovost a můžeš se věnovat důležitějším věcem jako rozvoj firmy nebo zákazníkům. Fakt to funguje a rozhodně se vyplatí do toho investovat částečně i čas, abys zjistil co funguje nejlíp pro tebe. Tak do toho, ať máš víc volného času!

119 slov
1.2 minut čtení
19. 9. 2024
Miroslava Sýkorová
Succeed.cz/Články/Digitalizace
Jak efektivně aplikovat automatizaci v podnikových procesechPrůvodce, jak využít technologie k optimalizaci pracovních postupů a zvýšení produktivity.
1000 slov
10 minut čtení
21. 9. 2023
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky