Succeed.cz/Fórum/Kdy bych měl začít s digitální transformací?

Kdy bych měl začít s digitální transformací?

Zajímalo by mě, kdy je ten správný čas na to, abych se pustil do digitální transformace ve své firmě. Mám pocit, že se dneska hodně mluví o technologiích jako jsou umělá inteligence, cloudová řešení a automatizace procesů, ale nevím, jestli už je moje firma na to připravená. Je pravda, že jsme doteď fungovali spíše tradičně, ale čím dál víc cítím tlak ze strany konkurence, která už tyto moderní technologie využívá. Jak poznám, že jsem připraven? Měli bychom mít nějakou strategii nebo plán, než se do toho pustíme? Zároveň si kladu otázku, jestli není lepší začít s malými kroky a postupně se adaptovat, než se hned vrhnout do velkých investic do nových systémů. Jaké jsou zkušenosti ostatních? Kdy jste vy osobně začali a jaké kroky jste podnikli? Ještě mě napadá, jestli bych neměl počkat na nějaké nové trendy nebo technologie, které teprve přijdou na trh. Jak to vidíte vy? Myslíte si, že je důležité sledovat aktuální trendy v digitálním světě a přizpůsobovat se jim? Nebo je lepší mít stabilní základ a postupně se transformovat bez přílišného spěchu? Děkuji za vaše názory!

180 slov
1.8 minut čtení
28. 9. 2023
Zuzana Chalupová

Furt je dobrý čas na digitální transformaci, i když jste zatím fungovali tradičně. Pokud cítíte tlak od konkurence, tak bych asi nečekal. První krok? Zhodnoťte si procesy ve firmě a zjistěte, kde by se daly zefektivnit. Ne vždycky je třeba hned skákat do velkých investic. Můžete začít malými projekty, třeba s cloudem nebo nějakou automatizací, a postupně se adaptovat. Ale fakt je důležitý mít nějakou strategii. Sledovat trendy je taky dobrý, ale nemusíte čekat na "novinky" – často to jsou jen buzzwordy bez reálného přínosu. Najděte si rovnováhu mezi stabilním základem a flexibilitou pro změny. Mnoho firem už s něčím začalo, takže to chce jen odvahu a dobrý plán.

109 slov
1.1 minut čtení
19. 8. 2023
Božena Žemličková

S digitální transformací bys měl začít, jakmile cítíš, že technika může zlepšit tvoje procesy. Máš pravdu, že konkurence to už dělá a tlak roste. Je fajn mít nějakou strategii, ale nemusí to být nic složitýho. Klidně začni malými kroky - třeba automatizuj nějaký rutinní úkoly nebo zkus cloudové nástroje pro spolupráci. To ti dá představu o tom, co všechno se dá udělat. Zároveň sleduj trendy, ale nenech se jimi úplně ovlivnit. Je lepší mít stabilní základ a postupně se adaptovat, než spěchat do něčeho, co ještě pořádně neznáš. Digitální transformace není sprint, ale spíš maraton. Takže klidně začni teď a uvidíš, jak to půjde.

104 slov
1 minut čtení
7. 2. 2024
Vojtěch Janků
Succeed.cz/Články/Digitalizace
Digitální transformace: Kdy je ten pravý čas na změnu ve vaší firmě?Objevte, kdy a jak provést digitální transformaci ve vaší firmě. Prozkoumejte klíčové faktory, které ovlivňují potřebu změny, a naučte se rozpoznávat ...
1000 slov
10 minut čtení
1. 10. 2022
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky