Succeed.cz/Fórum/Jak udělat e-shop hezčí na mobilu?

Jak udělat e-shop hezčí na mobilu?

Představte si, že si prohlížíte svůj oblíbený e-shop na mobilu a najednou vás zarazí, jak vypadá. Všechno je tak stísněné, texty se špatně čtou a obrázky se nenačítají správně. Přemýšlím, jak udělat svůj e-shop hezčí na mobilu, aby byl atraktivnější a uživatelsky přívětivější. Co mohu udělat pro to, aby se lidé při nakupování na mobilech cítili lépe? Jaké prvky designu bych měl zvážit, aby to vypadalo moderně a lákavě? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké doporučené velikosti obrázků a písma, které by měly být pro mobilní zařízení vhodné. A co responsivní design? Mám se zaměřit na to, aby se stránky dobře přizpůsobily různým velikostem obrazovek? Co třeba barvy a kontrasty? Jaký mají vliv na uživatelskou zkušenost? Zkoušel jsem už pár změn, ale ty efekty nebyly takové, jaké jsem očekával. Jaké trendy v mobilním designu bys doporučil sledovat? Kde najdu inspiraci pro hezčí e-shop na mobilu? Zkrátka bych rád slyšel rady od někoho, kdo má zkušenosti s tímto tématem. Jaké konkrétní kroky byste doporučili k tomu, aby můj e-shop vypadal skvěle na mobilech? Děkuji za jakékoli tipy alebo rady!

178 slov
1.8 minut čtení
5. 2. 2024
Martina Horová

Tak já ti dám pár tipů, co s e-shopem na mobilu. Hlavně se zaměř na responsivní design, to je fakt klíčový. Stránky by měly vypadat dobře na jakýkoliv obrazovce. Zkus používat větší písmo, tak minimálně 16px, aby se to dalo číst bez zoomování. Obrázky by měly mít optimalizovanou velikost, ideálně kolem 800x600 px pro většinu produktů, ať se rychle načítají.

Co se barvy a kontrastů týče, tak zkus použít jasné barvy pro tlačítka a odkazy. Černý text na bílém pozadí je super kombinace. Zbytečně to nekomplikuj, jednoduchost je často nejlepší.

Zamysli se nad tím, jaké prvky můžeš schovat nebo zjednodušit na menších displejích. Například menu může být hamburger ikona, aby zabíralo míň místa. A nezapomeň na dostatek prostoru mezi jednotlivými prvky, ať se to dobře ovládá prsty.

Pokud chceš inspiraci, mrkni na trendy v mobilním designu jako je minimalismus nebo použití velkých obrázků. Na Pinterestu nebo Behance najdeš spoustu hezkých příkladů. Takže s chutí do toho!

153 slov
1.5 minut čtení
19. 11. 2024
Roman Matoušek

Zlepšení vzhledu e-shopu na mobilu je fakt důležitý. Hlavně se zaměř na responsivní design, ten je klíčový. Zajisti, aby se obsah přizpůsobil různým velikostem obrazovek, jinak bude vypadat blbě na malých telefonech. Co se týče velikosti obrázků a písma, tak používej větší písmo (minimálně 16px) a optimalizované obrázky, aby se rychle načítaly. Barvy by měly být kontrastní, aby se text dobře četl. Sleduj trendy jako minimalismus, velké obrázky nebo jednoduché navigace. Inspiraci najdeš třeba na Pinterestu nebo Dribbble. Nezapomeň testovat na různých zařízeních, to je taky klíčový. Hodně štěstí!

89 slov
0.9 minut čtení
20. 6. 2024
Robert Dušek
Succeed.cz/Články/E-commerce trendy
Jak optimalizovat vaše e-shopové stránky pro mobilní uživatele?Zjistěte, jak efektivně optimalizovat váš e-shop pro mobilní zařízení. Přečtěte si tipy a triky, které zajistí, aby váš web byl atraktivní a plně funk...
1000 slov
10 minut čtení
25. 12. 2023
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky