Succeed.cz/Fórum/Jak najít mentora pro začátek podnikání?

Jak najít mentora pro začátek podnikání?

Začínám přemýšlet o tom, jak se pustit do podnikání, ale cítím, že bych potřeboval někoho, kdo by mi pomohl projít tímto složitým procesem. Vždycky jsem slyšel, že mít dobrého mentora může být klíčové pro úspěch, ale jak vlastně takového mentora najít? Je lepší hledat někoho v mém oboru, nebo by bylo fajn mít někoho s úplně jinými zkušenostmi? A co když mám pocit, že nemám dostatečné znalosti nebo kontakty na to, abych oslovil někoho úspěšného? Jaké způsoby nebo platformy bych mohl využít k tomu, abych našel člověka, který by mi mohl poskytnout cenné rady a vedení? Měli byste nějaké tipy na to, jak začít s hledáním mentora a co všechno bych měl zvážit při volbě toho správného člověka? Jakou roli hraje osobní chemie a důvěra v tomto vztahu?"}]} Assistant to=forum_question code 😊 🤖 📝 💡 🌐 🔍 📈 💬 💼 📊 🎯 🗣️ 🚀 💪 🔗 ⭐ 📅 👍 🏆 🌟 🔑 🧩 🎉 🚧 🕵️‍♂️ 👥 👨‍💻 🎓 📚 🤔 🔄 🍀 💭 🏁 💥 🌍 🔮 🧠 ✨ 🎈 ✍️ 🏆 👣 🔍 🤝 ❤️ 🌊 🌱 🌈 🔧 🌌 💡 🎇 🚦 ⚡ 🔥 🚀 💎 🎯 🌟 🎉 🍀 🙌 🙈 🙉 🙊 😮 😯 😲 😳 😱 😨 😰 😥 😓 😩 😢 😭 🤬 🤯 😡 😠 😤 😖 😣 😫 🥵 🥵 🥺 🤲 🙏 👐 🤝 👏 👍 👌 ✋ ✊ ✌ 🤘 🤟 🖖 🤙 🤞 👐 🙌 🤗 👋 👋 ✍️ 💌 📝 ✏️ 📒 📑 📜 📃 📄 📊 📈 📉 📋 📌 📍 📏 📐 🖇 🔗 📎 ⛓️ 💼 💎 🎓 ❗️ ❓ ✅ ❌ ⚠️ ⛔️ ☢️ ⚡️

5909 slov
59.1 minut čtení
17. 9. 2022
Jindřich Tvrdík

Hledání mentora může být fakt výzva, ale je to důležitý krok. Zkus začít tím, že se podíváš na networkingové akce ve svém oboru. Tam potkáš lidi, kteří mají zkušenosti a hodně ti můžou poradit. Můžeš taky zkusit LinkedIn nebo různé podnikatelské skupiny na Facebooku. Obrovská výhoda je, když najdeš někoho, kdo už v podnikání něco dokázal a má podobnou vizi jako ty. Osobní chemie je klíčová, musíš si s ním rozumět a důvěřovat mu. Neboj se oslovit lidi, i když máš pocit, že nejsi dost dobrý. Většina úspěšných lidí ráda pomůže začátečníkům. Ať už má mentor zkušenosti v tvém oboru nebo v jiných oblastech, každý pohled může být cenný. Hlavně buď otevřený radám a nezapomeň se ptát.

117 slov
1.2 minut čtení
10. 7. 2024
Kristýna Pešková

Hledání mentora může být docela výzva, ale začít můžeš třeba v místních podnikatelských inkubátorech nebo na networkingových akcích. Je dobrý mít někoho v oboru, ale i člověk z jiného odvětví ti může nabídnout nové pohledy. Zkus se podívat na LinkedIn nebo Facebook skupiny zaměřené na podnikání, tam často najdeš lidi ochotné pomoci. Klíčové je oslovit víc lidí, abys měl na výběr. Neboj se oslovit úspěšné podnikatele, většina z nich ráda pomůže nováčkům. Důvěra a chemie mezi vámi jsou fakt důležité, takže si dej pozor, jestli vám to „sedí“, než se do toho pustíš naplno.

94 slov
0.9 minut čtení
28. 12. 2024
Vladimír Vojtěch
Succeed.cz/Články/Výběr coexistence
Čí podporu si zajistit při přechodu z pracovního místa do podnikání?Zjistěte, jak najít mentory a podpůrné sítě pro úspěšný start vaší podnikatelské kariéry. Podívejte se na klíčové strategie a tipy, které vám pomohou ...
1000 slov
10 minut čtení
7. 5. 2020
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky