Kde hledat investory pro moje nové podnikání?
Mám nápad na podnikání, který mě opravdu nadchl a věřím, že by mohl mít velký potenciál. Ale teď nastává největší otázka – kde vlastně najít investory, kteří by byli ochotni podpořit můj projekt? Mám pocit, že je to taková ztracená věc, protože nevím, kde začít. Zkoušel jsem procházet různé weby a fóra, ale většina z nich mi přišla jen jako reklama na různé investiční platformy nebo služby. Napadlo mě oslovit kamarády a rodinu, ale nechci je nutit do něčeho, co nemusí být pro ně výhodné. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na konkrétní místa nebo způsoby, jak oslovit investory? Co třeba networkingové akce nebo nějaké podnikatelské soutěže? Jak to vlastně funguje? A co takhle crowdfunding? Má někdo zkušenosti s tímto typem financování? Mohu se také obrátit na banky nebo nějaké instituce, které by mohly mít zájem investovat? Jaké máte názory na angel investory? Slyšel jsem o nich spoustu dobrého, ale jak je najít? Je ještě něco jiného, co bych měl zvážit při hledání investorů? Děkuji za jakékoli rady a tipy!