Jak začít s digitální transformací ve firmě?
V poslední době se hodně mluví o digitální transformaci a jak je důležitá pro firmy, aby zůstaly konkurenceschopné. Ale jak vlastně začít s něčím takovým? Mám pocit, že všechny ty buzzwordy kolem jako umělá inteligence, cloud computing nebo big data mě trochu zmátly. Všichni říkají, že je to nezbytné, ale kde mám vůbec začít? Jaké kroky bych měl podniknout, abych implementoval digitální technologie do našeho stávajícího byznys modelu? Je to něco, co zvládne malá firma bez velkého rozpočtu na IT? A co když vůbec nevím, jaké technologie použít? Očekává se, že naši zaměstnanci budou mít hned všechny potřebné dovednosti v oblasti digitálních nástrojů, nebo je potřeba investovat i do školení a vzdělávání? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké konkrétní příklady firem, které to udělaly dobře a jaký měly proces. Co třeba kultura firmy – má na to vliv? Je důležité mít jasnou vizi a strategii před tím, než se do toho pustíme, nebo se dá začít postupně? Jak se vlastně vyhodnocuje úspěch digitální transformace? Děkuji za tipy a zkušenosti!