Succeed.cz/Fórum/Jaké technologie jsou teď nejvíc trendy pro podnikání?

Jaké technologie jsou teď nejvíc trendy pro podnikání?

Zajímá mě, jaké technologie v současnosti nejvíce ovlivňují podnikání. Slyšel jsem o umělé inteligenci a jak může zefektivnit procesy, ale co dalšího by mělo být na mém radaru? Myslím, že cloudové služby jsou důležité, ale jaké konkrétní platformy využívají úspěšné firmy? A co taková automatizace? Jak ji mohu aplikovat na malé podnikání, aby mi ušetřila čas a peníze? Rád bych slyšel i o trendech jako je blockchain a jeho potenciál v různých odvětvích. Je to opravdu něco, co každý podnikatel potřebuje sledovat? Dále mě zajímá, jak technologie jako Internet věcí (IoT) mění způsob, jakým podnikáme. Viděl jsem pár příkladů, ale bylo by fajn mít nějaké konkrétní tipy nebo příklady z praxe. Co se týče vzdělávání a rozvoje dovedností, jaké online kurzy nebo platformy byste doporučili, abych byl v obraze s těmito trendy? Vím, že se svět technologií rychle mění, takže bych rád věděl, co je aktuálně "in" a co bych měl mít na paměti při plánování budoucnosti mého podniku. Každopádně, pokud máte nějaké doporučení nebo rady, budu moc vděčný.

169 slov
1.7 minut čtení
14. 7. 2021
Blanka Kratochvílová

Teďka je toho fakt hodně, co bys měl sledovat. Umělá inteligence je jasná, to je teď všude a fakt to zefektivňuje procesy. Ale cloudové služby jako AWS nebo Azure jsou taky super důležitý. Firmy tam ukládají data, dělají zálohy, a tak. Pak tu máme automatizaci, co můžeš nasadit třeba na fakturaci nebo zákaznickou podporu. Nástroje jako Zapier nebo Integromat ti můžou dost ušetřit čas.

Blockchain? Jo, je to zajímavý, hlavně pro finance a dodavatelský řetězce, ale asi ne každej podnikatel to potřebuje hned teď. Internet věcí (IoT) zase mění třeba skladování, kdy můžeš mít chytré senzory, co sledujou zásoby v reálném čase.

Na vzdělávání doporučuju platformy jako Coursera nebo Udemy, kde najdeš kurzy zaměřený na trendy technologie. Sleduj novinky, technologie se rychle mění a co bylo in včera, může být zítra už out. Takže buď připravenej a uč se.

137 slov
1.4 minut čtení
19. 8. 2024
Lucie Janková

Jo, teď frčí fakt hodně věcí. Umělá inteligence je jasná, to už je skoro standart pro zefektivnění procesů. Ale koukni taky na automatizaci, to můžeš aplikovat i v malém podnikání – třeba s nástroji jako Zapier nebo Integromat, co ti pomůžou spojit různé aplikace a ušetřit čas. Co se týče cloudu, AWS a Google Cloud jsou jedny z nejvíc používaných. Firmy si to chválí, protože to je flexibilní a škálovatelné. Blockchain taky není špatný – jde o transparentnost a bezpečnost, ale asi záleží na odvětví, jestli to má smysl pro tebe. Internet věcí mění provozování firem, třeba chytré senzory ve skladech nebo IoT zařízení pro sledování dodávek. Uvažuj o online kurzech na Coursera nebo Udemy, tam najdeš spoustu informací k těmto technologiím. Hlavně buď v obraze a sleduj novinky, protože technologie se mění fakt rychle.

135 slov
1.4 minut čtení
4. 8. 2024
František Jirásek
Succeed.cz/Články/Technologie v byznysu
Digitální transformace: Jak úspěšné firmy integrují nové technologieObjevte, jak úspěšné firmy provádějí digitální transformaci a zvyšují svou efektivitu díky novým technologiím. Inspirujte se příběhy z praxe!
1000 slov
10 minut čtení
3. 6. 2021
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky