Succeed.cz/Fórum/Jak si najít dobré klienty, když pracuji online?

Jak si najít dobré klienty, když pracuji online?

Zajímá mě, jak se dá efektivně najít kvalitní klienty v online prostředí. Pracuju jako freelancer a ráda bych získala lepší a stabilnější zakázky. Mám pocit, že se to teď dost obtížně hledá. Zkoušela jsem různé platformy jako Upwork nebo Freelancer, ale většinou mi přijdou nabídky, které mi nepřipadají adekvátní mé práci. Vím, že je důležité mít dobré portfolio, ale i tak se mi nedaří přilákat ty správné klienty. Myslím, že by mohlo pomoci lépe se zaměřit na určitou niku nebo specializaci, ale nejsem si úplně jistá, co by to mělo být. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na to, jak efektivně oslovit potenciální klienty mimo klasické freelancingové platformy? Co byste doporučili pro budování osobního brandu v online světě? Jak se dá využít sociální sítě k tomu, abych našla ty nejlepší klienty? Napadá vás nějaký osvědčený způsob nebo strategie, které fungují? A co třeba networking – má smysl účastnit se virtuálních akcí nebo webinářů? Ráda bych slyšela vaše zkušenosti a rady, abych se mohla posunout dál a najít si lepší klientelu.

171 slov
1.7 minut čtení
21. 5. 2024
Emil Kašpar

Najít dobré klienty online fakt není lehký úkol, ale pár tipů by mohlo pomoct. Zkus se zaměřit na konkrétní obor nebo specializaci, to ti může hodně ulehčit život. Místo toho, abys byla "všechno pro všechny", se vyprofiluj jako expert třeba na grafiku pro startupy nebo copywriting pro e-shopy.

Co se týče portfolia, ukazuj jen to nejlepší a relevantní k tomu, co chceš dělat. Na sociálních sítích jako LinkedIn nebo Instagram můžeš sdílet svoje projekty a ukázky práce. Zkus i zapojit hashtagy spojený s tvým oborem, aby tě našli potenciální klienti.

Networking je taky důležitej – účastni se virtuálních akcí, webinářů nebo skupin na Facebooku či LinkedInu zaměřených na tvůj obor. Tam potkáš lidi, co shánějí pomoc a můžou ti dát příležitosti.

A nezapomeň na e-mail marketing! Když si vytvoříš seznam kontaktů, můžeš jim posílat nabídky svých služeb nebo nějaký zajímavý obsah. Hodně lidí prostě hledá někoho, kdo jim pomůže, takže buď aktivní a oslovuj je. Držím palce!

156 slov
1.6 minut čtení
29. 3. 2024
Bohuslav Vojta

Zdravím, hledání kvalitních klientů online fakt není jednoduchý. Mám pár tipů, co mi pomohly. První je zaměřit se na specializaci, protože když se vyprofiluješ jako expert v něčem konkrétním, tak přitáhneš lepší klienty. Třeba hledej oblasti, kde máš zkušenosti a konkurence není tak silná.

Pak doporučuji zlepšit svoje portfolio – dej tam projekty, na který jsi hrdá a které ukazují tvoje dovednosti. Pochlub se tím na sociálních sítích, hlavně LinkedIn nebo Instagram, kde můžeš sdílet pracovní procesy nebo výsledky. Nezapomeň na hashtagy, to ti může pomoct dostat se k lidem, co hledají tvé služby.

Networking taky funguje. Zkus se účastnit webinářů nebo virtuálních konferencí, kde potkáš lidi z oboru. Můžeš si tam udělat zajímavé kontakty a třeba najít klienty přímo tam.

A nakonec, buď aktivní v diskuzních skupinách na Facebooku nebo Redditu. Tam můžeš potkat lidi, co shánějí někoho s tvými dovednostmi.

Hlavně to nevzdávej a buď trpělivá! Klienti přijdou.

148 slov
1.5 minut čtení
31. 12. 2024
Karel Hlaváč
Succeed.cz/Články/Práce z domova
Kdo jsou úspěšní lidé pracující z domova a jak to dělají?Objevte příběhy úspěšných pracovníků z domova, jejich osvědčené strategie a metody, které jim pomohly dosáhnout úspěchu.
1000 slov
10 minut čtení
17. 12. 2022
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky