Co dělat, když se cítím osaměle při práci na dálku?
Pracuji na dálku už nějakou dobu a poslední dobou se mi dost často stává, že se cítím osaměle. Vlastně jsem si nikdy nemyslel, že by mě to mohlo tak zasáhnout. Na začátku byla práce z domova super – žádné dojíždění, pohodlí mého vlastního prostoru a tak. Ale teď, když sedím sám u počítače celé dny, čím dál víc mi chybí ten osobní kontakt s kolegy. Není to jen o tom, že se mi stýská po kávových pauzách a malých konverzacích v kanceláři, ale také o pocitech izolace, které přicházejí s tímto způsobem práce. Hlavně večer to bývá nejhorší, kdy si uvědomuji, jak moc mi chybí sdílení zážitků a prostě i jen být v blízkosti jiných lidí. Zkoušel jsem různé věci, jako třeba se zapojit do online skupin nebo mít videohovory s kolegy, ale občas mi to připadá stále tak neosobní. Co byste mi doporučili? Jaké máte tipy na to, jak překonat osamělost při práci z domova? Jak si udržet motivaci a pozitivní náladu bez toho, abych měl pocit, že jsem zavřený ve své bublině? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a nápady na aktivity nebo způsoby, jak se spojit s ostatními lidmi v této digitální době. Děkuji!